Izdvajamo

Jučer 11.06.2017. u organizaciji Hamdije Bečića, njegove supruge i dva sina, proučen je mevlud u džamiji Trnopolje. Učenju mevluda prisustvovao je dosta džematlija. Bečić, sretan jer je došao velik broj džematlija, priča da on svake godine, uoći mubarek noći Lejletu-l- Bedr, organizuje učenje mevluda.

 

Jučer bilježimo još jednu, u nizu, aktivnost Aktiva žena MIZ Kozarac:
Sinoć su članice Aktiva MIZ Kozarac organizirale iftar za žene, u džamiji u Mutniku. Atmosfera je bila prelijepa i zaista je bilo lijepo na njihovom prvom ramazanskom iftaru.
Ovdje slika keža sve.

 U petak, 09.06.2017. nakon ikindije-namaza, Aktiv žena MIZ Kozarac, imale su čast da ugoste gošću, prof. Šuhru Terzić, glavnu koordinatoricu Odjela za brak i porodicu Muftijstva Bihać koja je održala jedno okrepljujuće i lijepo predavanje, u džematu Dera. Profesorica je u svom predavanju istakla blagodati mjeseca Ramazana, ibadete koje je poželjno činiti u njemu te obilnu nagradu koja čeka sve postače koji poste i trude se na Allahovom putu. Atmosfeta je bila prelijepa jer je posjeta naših majki i sestara bila u većem broju. Nakon predavanja, uskoro je uslijedio džematski iftar u džamatu Mutnik gdje su svi zajedno iftarili i nastavili zajedničko druženje.

Fotografije sa iftara Aktiva žena MIZ Kozarac:

Fotografije iz džamije Trnopolje, učenje mevluda:

 

 

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.