Izdvajamo

Edin Čaušević ima 35 godina. Porijeklom je iz Kozarca, a rođen je u Frankfurtu gdje trenutno i stanuje.

Vlasnik je firme Smart Finanz, koja se bavi svim vrstama osiguranja. Neke od usluga su: savjetovanja i ponude za privatne kredite, financiranje nekretnina, auto osiguranja, zdravstvena osiguranja i ostale.

Ali njegov veliki hobi je fotografisanje. Kroz fotografiju, kako sam kaže: “izražavam svoju kreativnost i oslobađam se svakodnevnog stresa.”

Često i rado dolazi u posjetu roditeljima, koji žive u Kozarcu.



Edin u razgovoru za Kozarac.eu kaže: “Svaka moja fotografija, pa tako i ove napravljene u Kozarcu, pokazuju trenutak uhvaćenog svjetla, iz mog ugla posmatranja. Želja mi je da posmatrača na momenat, ili na vječnost, privučem tom mjestu i tako ostavim utisak topline a i razmišljanja.”

Mnogo njegovih drugih fotografija možete vidjeti i komentarisati na oficijelnoj stranici na Facebooku:

https://www.facebook.com/official.edincausevicphotography/

Komentari i lajkovi na slike mu daju mogućnost da sazna koliko je uspio u svom radu i da vam približi i dočara ljepotu trenutka.

Pogledajte slike Kozarca, koje nam je Edin proslijedio.

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).