Izdvajamo

 Grad Prijedor je i ove godine pokrenuo akciju “Uredi svoj vrt” kojom se promoviše čistiji i ljepši grad i zagovara uređenje životnog i radnog postora u gradu i prigradskim naseljima.

Komisija, koju je imenovala Gradska uprava, biraće najljepša dvorišta, balkone i školska dvorišta, te najuređeniji prostor oko stambenih zgrada i ispred poslovnih objekata.



Za najljepša dvorišta, balkone, školska dvorišta, najuređeniji prostor oko stambene zgrade i najuređeniji prostor ispred poslovnog objekta predviđene su novčane nagrade.

Svi zainteresovani građani, škole, zajednice etažnih vlasnika i vlasnici poslovnih objekata učešće mogu prijaviti na broj telefona 245-187 od danas do 1. jula ove godine od 8.00 do 15.00 časova.

SRNA

Foto: Nijaz-Caja Huremović/Kozarac.eu

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ