Izdvajamo

Postovani gospodine Salihovicu,

Zasto, i nakon 24 godine, jos uvijek niko nije izveden pred lice pravde,niko od onih koji su izvrsili zlocin nad nasom krvlju,nad nasih 124 neduznih oceva,brace ,sinova ...ciji su posmrtni ostaci pronadjeni i ekshumirani daleke 1998.u jami HRASTOVA GLAVICA u Podvidaci kod Sanskog Mosta???!!!
Zasto ne cinite nista po tom pitanju a znate da se pocinioci,tog gnusnog djela,slobodno setaju Prijedorom i jos uvijek zabadaju noz u nasa srca gledajuci nas,sa podsmjehom, drsko u oci kao da zele reci:Ja sam ti ubio brata i ostale a ti mi ne mozes nista.
Zar ,moj brat,Cehic Hamdija,dr.Eso Sadikovic,Nedim Omanovic i ostali nasi nevini Prijedorcani koji su pogubljeni isotg dana na istom mjestu,zar oni nisu vrijedni vase paznje?? Mozete li zamisliti kolika je bila njihova minuta cekanja da dodu na red i da im dusman opali metak u potiljak??Dali se to ikad zapitate??Ja sa tim pitanjem lijezem i ustajem,!

124 nevina covjeka!!!!! 124 duse koje vape za pravdom!!!
124 rane u nasim srcima koje nikada zacijeliti nece!!!!
Gospodine Salihovicu i ostali, koji ste dobrovoljno odabrali vas posao,MOLIM VAS U IME 124 NEVINO UBIJENIH PRIJEDORCANA UCINITE NESTO.RADITE VAS POSAO!!!!!!!
Pokazite da ste lice pravde i da ste pravedni(Vi i vase kolege)Ne bacajte nase najmilije u zaborav jer u tome nece NIKO I NIKADA uspjeti.Ja sam sestra jednog ubijenog ali sam i bicu sestra svih 124 i trazim i trazicu pravdu za SVE NJIH dok sam ziva!!! ONI njih 124 mrtvih su meni vise vrijedni od zivih koji ih prodase 1992.a pokusavaju ih prodati i danas!!!Gospodine Salihovicu, ovo je moja patnja,moj bol koji progovara.Pocinjena je nepravda a ja zelim pravdu.Jos jednom Vas (citaj Tuzilastvo Bosne i Hercegovine za ratne zlocine) uljudno molim i zaklinjem krvlju 124 nevino ubijena Prijedorcanina:POKRENITE SLUCAJ SA MRTVE TACKE!!!!!

’s postovanjem,

Emina Pajalić-Ina

Juče smo živjeli zajedno,

danas smo pouka jedno drugom

- Mustafa Širbić