Izdvajamo

U Prijedoru su danas potpisani tripartitni ugovori o donaciji građevinskog materijala za obnovu 10 kuća povratnika sa područja Prijedora i Novog Grada, ukupne vrijednosti 155.000 KM.

Riječ je o projektu federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, koji se realizuje u okviru “Programa obnove stambenih jedinica dodjelom građevinskog materijala i sredstava za ugradnju” i “Programa obnove po sistemu `ključ u ruke` izbjeglicama iz BiH, raseljenim osobama u Federaciji BiH i povratnicima iz FBiH” za koji su sredstva obezbijeđena iz federalnog budžeta, i ove godine 391.627 KM izdvojeno je za ukupno 36 korisnika sa područja regije Prijedor.



Federalni ministar Edin Ramić istakao je izuzetnu saradnju sa rukovodstvom ovih lokalnih zajednica u realizaciji projekta koji treba da doprinese kvalitetnijem životu povratnika na ovom području.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković rekao je da se ovim ugovorima nastavlja dobra saradnja federalnog ministarstva i grada Prijedora.



“Ovim potpisivanjem danas je sedam korisnika sa područja Prijedora dobilo građevinski materijal i mogućnost da završe stambene objekte”, naveo je Đaković.

Zamjenik načelnika opštine Novi Grad Zoran Starčević naglasio je da je ova pomoć veoma značajna za stanovnike Novog Grada, a posebno za tri porodice koje su danas na ovaj način dobile pomoć.



“Opština Novi Grad zadovoljna je saradnjom sa ovim ministarstvom kroz čije projekte je dosta ulagano u stambene objekte i infrastrukturu. Očekujemo da će se ta dobra saradnja i nastaviti”, rekao je Starčević.

Tekst – SRNA

Foto – Aleksandar Drakulić

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.