Izdvajamo

Velika većina starijih osoba živi u domaćinsvima, ali nažalost nema nikoga ko bi im pomogao u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Oni najčešće nemaju potrebu za institucijalnom njegom ( domovi za starije i nemoćne osobe ), već im treba samo povremena pomoć.

Istovremeno veliki broj takvih staračkih i samačkih domaćinstava nema finansijske mogućnosti za cijelodnevnu njegu.

Naša usluga pomoći u kući odgovara upravo potrebama naših sugrađana, ali i donosi dodatnu vrijednost, a to je razvoj socijalnih usluga za starije osobe u njihovim domovima i lokalnim zajednicama, omogućuje nastavak života u vlastitom domu i okruženju, što značajno doprkinosi kvalitetu njihovog života i aktivnom sudjelovanju u životnoj zajednici.

WEB STRANICA : senectabalkan.com

TELEFON: +387 66 720 227

MAIL: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ostale informacije i vrste usluga na web stranici


https://www.youtube.com/watch?v=-KwqvaJmA2c

Naznaka "Za Adnana Kenjara"
Fond solidarnosti -
Marsala Tita bb, 79202,
Kozarac, Prijedor, BiH
IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.