Izdvajamo

Prodaje se Vikendica u Kozarcu, lokacija Stari grad, graniči sa pijacom sa dvije strane, omeđena sa zidinama iz Turskog doba.

Vikendica se nalazi na parceli površine 1600m2. Budući vlasnik može kuću da gradi jer ima dovoljno prostora za kuću, popratne objekte, kao i za vrt. Posjeduje građevinsku dozvolu, jer ovdje je nekad bila kuća. U dvorištu je i bunar najstariji u Kozarcu, takođe iz Turskog doba.
Vikendica je veličine 7x4m. u dvorištu je garaža i popratni objekat.
 

Za cijenu i ostale info zvati na tel: 0038762347017

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.