Izdvajamo

Danas, lijepo vrijeme, opet  je puno naroda u carsiji i nekako svi veseli i sretni. Glavna tema razgovora medju rajom su predstojeci izbori. Najvaznije je da nema nekih svadja medju rajom o tome za koga glasati.

Svi jedva cekaju nedelju da glasaju pa da i to prodje. Na pitanje za koga glasati, obicno se daje neodredjen odgovor, zavisno ko pita. Ako pita neko iz SDA onda upitani kaze da ce za SDA glasati, a cim naidje neko iz SDP ista osoba kaze da ce za SDP i tako dalje. U nedelju, najvaznije je da izadjemo na glasanje, i neka svako glasa prema svom uvjerenju.Ponedeljak novi dan nova nafaka.

Ja cesto odlazim i u Prijedor, jer i to nazivam svojom carsijom, pa i tamo napravim poneku fotografiju.

Prosli vikend su obiljezeni "Dani meda u Prijedoru".Naravno ucesce u ovoj manifestaciji su imali i nasi pcelari iz Kozarca. Zna se i to da je Sulejman-Suljo Jakupovic jedan od navecih i najboljih proizvodjaca pcelijeg meda na ovom podrucju.

Tamo gdje je nekad bila ciglana u Prijedoru uskoro ce da se otvori trzni centar "Bingo"

 

Jesen, kao i obicno, veseli stroj je poceo sa proizvodnjom rakije.

Ja opet o Saidu Mujanovicu. Ovaj covjek, pored toga sto je dobar gradjevinac, bavi se i sa uvozom polovnih poljoprivrednih masina pa i automobila po narudzbi. Stvarno je svestran.

 

Hakiji sam obecao da cu njegovu fotografiju objaviti, i evo ispunjavam obecanje.

Kandidatima svih stranaka, sretno na izborima a gradjanima poziv da izadju na izbore.

 

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.