Izdvajamo

 

Cetvrtak.Prvo Bajram Serif Mubarek Olsun svima sto nas ima. Nadam se da nisam zakasnio sa Bajramskim cestitkama. Pocet cu nekim redom dogadjanja.Subota je bio dan kada smo isli u posjetu logoru Manjaca.

Nazalost ostvarile su se moje slutnje, svake godine nas je manje na Manjaci.Da pisem sta je ko rekao na ovom skupu to je vec manje vise poznato. Ja cu pokusati fotogrefijama  da docaram kako je bilo.

Autobusi  iz Kozarca i Prijedora su dosli puno ranije nego ostali, pa smo imali vise vremena za obici stale i okolo. Cekajuci ostale autobuse, oni koji su bili na Manjaci su se prisjecali svojih patnji, i prepricavali ih medjusobno, a mladi su slusli.

Moja jaran Besim je prvi put nakon 18 god. opet na Manjaci.

KUD Kozara je u nedelju organizovao Bajramsko sjelo.Sala mjesne zajednice je bila prepuna tako da nas je jedan broj ostao vani, nismo mogli uci u salu da pratimo program. Ja sam ipak uspio da napravim par fotografija ispred sale i u sali.

Hamdija Joldic Jolda najbolji koreograf u regiji, i najzasluzniji za mnoge uspjehe K.U.D. Kozara.

Nasi mladi imami.

Refka. Ova gospodja je isto tako jako puno zasluzna za uspjehe ove nase omladine.

Ponedeljak dan prije Bajrama, podjela djecijih paketica.

Nasa Rujka je donijela poklone za djecu a i nasa hadzinica Tima

Utorak. Bajram sam klanjao u djamiji Gornji Jakupovici

Moje lijepe komsinice i komsije su svakog Bajrama prvi koji me obidju i cestitaju meni i mojoj ljepsoj polovici bajramske praznike.

Cetvrtak, kao i obicno navratim kod Hife na dogovor za stranicu, a ovog puta i Bajram da cestitam.

Ovo je period najbolji za sadnju voca. Danas smo imali i predavanje u Spideru na temu "tehnika sadnje vocnih sadnica". Predavanje je odrzao ing.Enes Kurtovic.

Do slijedeceg cetvrtka, pozdrav iz svee snage

Nijaz

 

 

 

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni