Izdvajamo

 

Eh ovaj put kasnim sa cetvrtkom. Juce oko 12 sati je bila prilicno jaka oluja da je doslo do kvarova na dalekovodima i nestanka struje. U mom selu smo dobili struju tek jutros u 10.30 i evo ja odmah startovao sa radom. Pocet cu sa priredbom koja je organizovana za docek nove Hidzretske 1432.godine

Priredba je bila uspjesne a i posjeta je bila dobra.

Nasi mladi imami

Nasa omladina. Kako ih je lijepo vidjeti mladi,  veseli  i uvjek dobro raspolozeni.

Naslov ove knjige necu ponavljati , vidi se na slici. Ova knjiga  sadrzi jos i dva cd, jedan sa slikama a jedan sa video zapisima. Knjiga je kvalitetno uradjena i steta je ne imati ovu knjigu u kojoj je opisan put 17. Viteske Krejiske brdske brigade od prvog do poslednjeg dana njenog postojanja.

Knjiga se moze kupiti kod Huse Bahonjica mesnica Gulas ili na tel.065 593 357

Cijena knjige je 35 km.

Edin-Edo- Javor. Ovog djecaka sam nasao u Banja Luci gdje ceka da potpise neke papira za operaciju glave. Kaze, pred sami bajram je pao u komu i bio je jedno vrijeme u komi a sad mora da se operise, nalazi od mozga mu nisu dobri. Danas sam cuo od njegovog brata da je operacija dobro prosla.Poznajuci njegovu situaciju pitam se kako ce ovaj djecko zimu prezimiti.

Ing Enes Kurtovic je danas odzao predavanje o vocu. Tema je bila, bolesti i zastita voca. Posjeta ovom predavanju je bila jako slaba. To mi dodje kao ono, sta ce nama tamo neki inginjer pricati o bolesti voca kad mi to znamo bolje od njega. Ja vam kazem da se na ovim predavanjima mnogo novog moze nauciti.Sad je do nas hocemo li  nesto da naucimo.

Nane kaze da se zove Dzaferovic Zuhra i da ima 84 god.zivi u Kevljanima, a sve ostalo vidi se na slici, nadam se.

Ovu pricu zelim ispricati sa par slika. Radi se o jednom krasnom bracnom paru i njihovoj porodici. Mujaga i njegova ljepsa polovina Semira Jakupovic iz Kevljana.

Mujaga se bavi stocarstvom, tacnije, posjeduje krave muzare koje daju jako kvalitetno mlijeko

Ima Mujaga i hoby, a to je , pcelarstvo.

Mujagin babo Mustafa. Na pitanje kako se zivi, on odgovara, ne zalim se dobro nam je.

Mujaga i njegov najmladji sin.

Djecaci i djevojcice iz Kevljana, obecao sam im da cu ovu sliku objaviti danas.

Ove sedmice sam bio u Kevljanima ali da nebi pretjerao sa ovim slikama (fotografijama) to cu pokusati da objavim iduci cetvrtak. Za danas ovoliko i nadam se da nisam pretjerao.

Jos samo ovo: Radi ne kradi ne pravi konkurenciju vladi.

Pozdrav iz svee snage!

Nijaz

 

Juče smo živjeli zajedno,

danas smo pouka jedno drugom

- Mustafa Širbić