Izdvajamo

 

Toplo vrijeme je mnoge istjeralo iz kuca. Predstojeci praznici u Evropi  su zasluzni da su mnogi nasi vec dosli kuci da bi docekali novu godinu u svojoj domovini.

Ovaj oglas, po mom misljenju, trebalo bi  svi gradjani mz Kamicani da shvate ozbiljno. Dodjite na ovaj zbor, jer ovo je jedini nacin da saznamo sta se radi i sta treba da se radi u vasoj mz. Naravno i prilike da i sami ucestvujete u odlucivanju sta i kako u buducnost.

Juce sam sa svojom ljepsom polovinom svratio u cvjecaru " Iris",i iznenadio sam se kad sam vidio nasu drugaricu Miru Joldic. Ona nam prica da je ona sad novi vlasnik cvijecare, sto nas je bas obradovalo. Na pitanje kako ide posao, ona nam odgovara da je zadovoljna. Pa naravno ova zena je uvjek vesela i musterije docekuje sa sirokim osmjehom.Miro, zelimo ti sve najbolje sa tvojom cvjecarom.

Danas sam bio i kod  Edina Javora, on je juce izasao iz bolnice poslije teske operacije glave. U jednom od proslih cetvrtaka sam objavio njegovu sliku koju su vidjeli nasi u Svitcarskoj. Emsud Sahbaz je poznajuci situaciju u kojoj se nalazi ovaj momak pokrenuo akciju da se pomogne Edi.

Novac koji su sakupili donio je Spaho Softic i predao Edi a ja sam iskoristio priliku da to ovjekovjecim.

A evo i spiska onih koji su ucestvovali u ovoj akciji:

Sahbaz Emsud             100.- Chf

Omerovic Ibrahim          20,- Chf

Omerovic Emin              20,- Chf

Karic                            20,- Chf

Velic Ferid                     20,- Chf

Demirovic Ismet             20,- Chf

Sahbaz Eldin                 100,- km

Omerovic Velid               50,- Chf

Cikaric Munib                  50,- Chf

Softic Spaho                100,- Chf

Nicevic Admir                 20,- Chf

Muminovic Enes              20,- Chf

Omerovic Rijad                20,- Chf

Music Nusret                   20,- Chf

Gasanin Nuho                  20,- Chf

Binjos Omer                    20,- Chf

Nicevic Almir                    20,- Chf

Husic Muamer                  50,- Chf

Softic Selim                    110,- Chf

Delic Hata                        20,- Chf

Hvala svima u ime Edina Javora

Prosli vikend je bio jako leden a i snijega je bilo, pa smo iskoristili priliku da se malo i sankamo. Sankanje je kratko trajalo ali bilo je lijepo.

Ovaj momak mislim da se zove Hamza i da je iz Mujkanovica.

Ove djevojke su Memic

Javori

 

Ovaj plakat sam nasao ispred ulaza u mz ured, pa sam mislio da je dobro i na ovaj nacin, putem nase stranice, da obavjestimo nasu raju o ovim kursevima.

Jos samo ovo: Ljepota je nesto zivotinjsko, ako nije udruzena sa umom.

Do slijedeceg cetvrtka, pozdrav iz svee snage!

Nijaz

 

 

 

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic