Izdvajamo

Evo vec dvije hefte hladno, temperatura ispod nule. Ipak mi se ne predajemo i ne propustamo cetvrtak u Kozarcu. Lijepo je izaci malo iz kuce, a narocito zbog ove gripe koja je zavladala Bosnom, naravno treba se i paziti.

Odmah na pocetku da vas obavjestim, da je Mirzet Softic Pajdo otvorio novu liniju za Svitcarsku. Ovo je novi kombi za 8 putnika i veliki gepek pozadi. Kaze da prevozi putnike ali i pakete manje i vece. Naprimjer neko kupi kosilicu, da ne trpa po svom gepeku , moze da posalje sa Pajdom.

Putanja kojom on ide je: Kozarac- Zagreb- Ljubljana- Vilach- Salzburg- Munchen- St Galen- Amriswil.

Petkom krece iz CH a nedeljom iz Kozarca.

Kontakt telefoni: 0041/ 0796696305, ili Bosanski br. 066666864

Kao sto se vidi super komfor, tu je i DVD za zabavu za vrijeme putovanja.

Zimi je bella neizbjezna, pa tako i mi upraznjavamo slobodno vrijeme karatama.

U subotu su udruzenje vocara Prijedor organizovali seminar, tema je bila orezivanje voca. Odziv je bio jako velik, a predavanje isto tako , vrhunsko.

Cesto se pitam, kad ce se ova zgrada ili rusiti ili renovirati. Ovako je jako ruzno za vidjeti.

Par fotografija koje sam napravio sa Pajdine kuce.

To je to za ovaj cetvrtak, a do slijedeceg cetvrtka pozdrav iz svee snage.

Jos samo ovo: Jedina nagrada vrline je vrlina; jedini nacin da imas prijatelja je biti prijatelj.

Nijaz

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.