Izdvajamo

Ovaj cetvrtak pisem iz dijaspore, a i slijedecih par cetvrtaka cu da se javljam iz Hollandije. Zima a meni dobra sansa za izlazak u druge zemlje, i da se sjetim mjesta gdje sam provodio dok sam bio dijasporac. Ovaj put sam turista kod svoje djece.

 

Ovih dana fotografisem nasu raju koja zivi vani a rijetko se mogu vidjeti u Kozarcu, pa mi je ovo dobra sansa da i njihove fotografije objavim. Naravno moj badzo i svastika su mi bili prvi na putu.

Naravno kod mog badze, od muzike, mozes da cujes samo pjesme koje izvodi njegov rodjo.

Ovo je fotografija iz jednog restorana u Kranju

Naravno, svratio sam jedan dan i kod mog prvog komsije Vasifa Alica poznatog sa nadimkom Katic. Fotografija kuce u kojoj on i njegova porodica zivi.

Kad sam stigao u Hollandiju docekala me je, osim moje djece, i druga meni draga raja.Lijepo je opet vidjeti raju sa kojima sam dijelio dobro i lose punih deset godina.

Najzad porodica na okupu.

U Hollandiji mozes obucu naci i na drvetu.

Za ovaj cetvrtak nisam bas puno kuca ili zgrada fotografisao, za nasu raju u Bosni je to nepoznato a za raju u dijaspori nije zanimljivo. Ja se trudim da zadovoljim posjetioce ove stranice a vi ste tu da sudite.

A sad, pozdrav iz sveee snage iz meni lijepe Hollandije.

Nijaz

 

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."