Izdvajamo

Cetvrtak,prilicno hladan u odnosu na predhodne dane. Zadnja hefta, carsija puna, nekako mi lici kao najatraktivnije turisticko mjesto u BiH. Zadnju heftu pokusat cu sa fotografijama da docaram.

 

Subota navece, KUD Kozara je napravio izvanrednu festu.Cestitke rukovodstvu a jos vise igracima.Bas nam je bilo lijepo.

Posjetioce ove stranice molim da oproste za slab kvalitet fotki. Ja nisam zvanicni fotograf pa nemam dozvolu da pridjem blize igracima a fotoaparat mi nije prva liga.Fotografisem onako sa strane i to dijelim sa vama.

Posjeta je bila izvanredna, puna sala, ko nikad do sad.

U nedelju je najzad odrzana redovna skupstina udruzenja logorasa Kozarac. Moj komentar je: Imali smo kvorum, bilo nas je vise nego sto sam ocekivao. Za ostalo komentarisite vi posjetioci ove stranice.

Na skupstini je izabrano novo (staro) rukovodstvo udruzenja.

Predsjednik skupstine    Kilic Sefik

Predsjednik udruzenja   Garibovic Sabahudin Budo

Upravni odbor:

Turkanovic Sebiha

Turkanovic Taib

Husic Ismet

Redzanovic Nihad

Alic Fikret

Huremovic Nijaz

Nadzorni odbor:

Hodzic Nedzad

Mujagic Mehmed Kiko

Gosti na skupstini su bili Murat Tahirovic predsjednik saveza logorasa BiH i Nasiha Hodzic

Nasiha Hodzic je poslije skupstine procitala dvije pjesme iz njene nove knjige. Prezentacija njene knjige je planirana koliko sam ja nacuo negdje u julu. Datum neznam.

Nisam mogao a da ne svratim kod jaranaa.

Neko me kritikovao da sam Kozarusu zapostavio, ja mislim da nisam, ali evo pokusavam jos da se popravim.Hvala za pohvale a i kritike su mi dobro dosle.

Juce sam isao malo u Mujkanovice da fotografisem.

To je to za ovaj Cetvrtak. Do slijedeceg, pozdrav iz sveee snage!

 

Jos samo ovo: Treba ponekad biti blize bogu, da bi covjek shvatio da je samo covjek.

Nijaz - Caja

 

 

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.