Izdvajamo

Manifestacija Dani Kozarca počinje sutra sa Groznicom subotnje večeri, a otvorenje manifestacije „Dani Kozarca 2016“  je u subotu 19.00 sati, smotra folklora gdje će učešće uzeti pored KUD “Kozara” Kozarac još 4 KUD-a. Otvaranje će biti na  školskom igralištu.

Zadnja hefta ništa posbno se nije dešavalo osim što nas je svaki dan više u čaršiji, mahalama, sokacima... Ništa se ne dešava a svuda živo i veselo.

Iz Džemata Hadžići pristiže novi spisak sa donacijama za Šehidsku munaru:

Jakupovic Cazim  100 KM
Filovic (Sakiba) Anel Lela  50 €
Jakupovic (Sahima) Fadila  50 €
Jakupovic (Sahima) Bahrija  50 €
Denic (Sahima) Esma Kanada 50 €
Jakupovic (Saliha) Huse i Zumra  200 KM
Jakupović Naila Dževad i Izeta  200 CHF

Ovo je slika na kojoj je se vidi kako će izgledati novi vatrogasni dom u Kozarcu. Danas me mnogi pitaju, a gdje će biti taj dom. Vatrogasni dom će biti kod ambulante u Kozarcu, a kad počinje gradnja ne znam. Dok saznam bit će objavljeno na kozarac.eu.

Na putu prema Etno selu u Đonlagićima, plastenici od Hadžije Samira Đonlagića.
Paradajz, paprika, patlidžan, krastavac, sve 100% eko.
Ova porodica je već odavno poznati proizvođač povrća.

Cijene proizvoda su dosta povoljne i moguća je kućna dostava.
Telefon: 066 978 701

Vrućine zadnjih desetak dana bila je žastoka, ali za radnike Saida Mujanovića nema stajanja. Oni rade punom parom.

Kod Emira Jakupovića takođe udarno, puno posla i treba ispoštovati rokove.

Svak na svoj način pokušava sebi obezbjediti bolji život.

U apoteci Apharma Kozarac imate veliki izbor lijekova na recept ,insulin kao i lijekove koji se izdaju bez recepta.
Apoteka raspolaže širokim asortimanom preparata za jačanje imuniteta, preparata za zaštitu kože od sunca kao i veliki izbor dekorativne kozmetike.Kod nas možete naći veliki izbor sredstava za higijenu , dječije kozmetike i hrane za bebe.
Vršimo besplatno mjerenje šećera u krvi , krvnog pritiska i tjelesne težine .
Kod nas možete dobiti stručne savjete za očuvanje i unaprjeđenje Vašeg zdravlja.

Noćni život u Kozarcu zahuktava, svako veče više raje. Par fotki koje sam sinoć pravio.

Prošlu heftu sam malo odmarao i punio baterije za narednih dva mjeseca. Nisam zujao ali sam danas pravio mnogo fotografija.

Četvrtak u Kozarcu je nešto posebno i ovako nešto nema nigdje u BiH. Danas sam sretao raju koju nisam vidio više godina, neke godišnje jednom, a jedne sam tek upoznao. Ovdje se sastaju svi građani iz svih mjesnih zajednica stare Opštine Kozarac, Prijedora i okoline, zatim Sanskog Mosta, Bihaća...

Svaki četvrtak nekako drugačiji i uvijek po neko novi dođe ili neko ko dugo nije bio među nama. Možda se nekom učini da je uvijek ista raja, ali i kod te iste raje svaki četvrtak nešto novo.

Ko se sjeća učitelja Hamze Alića i njegove supruge Hajre. Nadam se da će neko u komentaru napisati nešto o Hamzi, neku anegdotu. Kao na primjer kako je on bio i ostao strastveni navijać FK Veleža iz Mostara. Kako su svi njegovi đaci navijali za Velež.

Enver Filović. Ovaj mladi kozarčanin živi u Švicarskoj i trener je u jednom fk klubu za U19. Živi u Švicarskoj ali nije zaboravio rodni kraj i već drugu godinu kad god dolazi u Kozarac donese nešto za FK Bratstvo Kozarac. Ovih dana je došao svojoj kući i opet donio darove za FK Bratstvo.

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Svi se žale na slabo pamćenje, a niko na slab razum.

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011