Izdvajamo

Hefta, svadbe, hatme, tevhidi, turniri, rođendani, godišnjice,... stvarno teško nabrojati šta se sve dešavalo, a sve proppratiti nije moguće.

U džematu Hadžići i dalje pristižu novcani prilozi za šehidsku munaru.

1 Hadzic Halima Nihad i Sada  1000 KM
2Velic Feriza Maho i Sada 150  KM
3Velic Mahe i Sade Sebiha  100 Km
4 hadži Hadzic Hasana  Omer i Seida  100 €
5 , Klipic Huse Smail i Hamed  500 Km
6,hadzi hafiz  Šeperovic  Muharem  imam ujedinjenih dzemata  100 Km
7 Jakupovic  Hemeda Ibrahim i Fatima   200 $ usa
8,  Trnjanin Vahid i Familija  100 CHF

Od ponedeljka planirano je da se počne sa izvođenjem radova na Šehidskoj munari.

Još jedna mala OBAVJEST:
 I ove godine tradicionalni skup Dani Kevljana ce se odrzati u Nedjelju 31. jula sa pocetkom okupljanja u 16 sati ispred Doma Kulture u Kevljanima.
Hranu i piće će služiti Dudo Himzin Velic i ekipa. Ako trebate nešto pitati a tiče se hrane nazovite Dudu na tel 062 219 949 informacije Kevac 065 156272 ili Jasmin Lega 065694963
Nadamo se velikom odzivu i podrsci,dodjite da se opet vidimo, popricamo, popijemo, zaigramo, zapjevamo i da se poslije feste mirno i dostojanstveno sretni i veseli vratimo svojim kucama.

Novi Vakifi od ove hefte, njihova imena nisu još upisana na tablu ali uskoro će se i to uraditi.

Kevac (Šabana) Edin 1100 KM

Čirkin (Atifa) Saima 1000 KM
Čirkin (Ibrahima) Šefik 1000 KM
Alibašić (Hasana) Saima 1000 KM
Jakupović h. Sejdo i h. Ismeta 2000 KM
Jakupović Edhem i h. Ferida 1000 KM
Muranović (Islama) Mirsad 1000 KM
Muranović (Mirsada) Anela 1000 KM
Muranović (Mirsada) Irma 1000 KM

Džematlije džemata Schaux (Sošo) Francuska su potvrdili moje tvrdnje da su kozarčani i prijedorčani najmerhametlija raja. Takođe da se kozarac.eu prati u cijelom svijetu. Džematlije su vidjeli apel za pomoć Edhemu-Edi Ramuliću i prikupili određenu sumu novca za pomoć. Nedžad Dergić i Edin Jakupović su ispred džemata Schaux uručili 530 eura Edhemu Ramuliću.

Hođa došao da se uvjeri jeli istina što sam napisao i fotografisao moj voćnjak.

Moj rođak, amidžić (stričević) Sabahudin-Budo i njegova supruga Ajša Huremović juče su proslavili 20 godina braka. Fešta za pamćenje.

Dobra prilika da se familije okupe na jedno mjesto, ispričaju, provesele, sjete starih vremena, prijatelja,...

I još kad se sve lijepo i sretno završi.

Budi i Ajši i njihovoj djeci želimo svu sreću i da se još dugo godina ovako, u sreći i zadovoljstvu, okupljamo.

Organizacije proslave fantastična.

Kod Fikreta Alića takođe fešta. Njegova familija na okupu, svi sretni i veseli.

Hamdija Karabašić prvi put sastavio tri zeta na jednom mjestu. Ovaj što stoji je treći zet, a porjeklom je iz Alžira. Osjeća se sretnim u Kozarcu.

Noćni život u Kozarcu teško sve propratiti. Više sam na ulici ali ponegdje uletim u restoran da napravim fotku. Ovdje me dirnula jedna lijepa rock pjesma. Bravo majstore. Malo prostora za sve fotke koje sam napravio. Kad bude više vremena pokušat ću na fb ostale objaviti.

Danas mi rekoše da, od svih igrački, roditelji najviše kupuju ove igračke. Ovo je dobra tema za psihijatre i psihologe.

Vargani su počeli druga tura.

Prije mjesec dana dobio sam informaciju da je ovaj parkig uređen i da je parkiranje besplatno. Ove hefte vidim auto i oko auta bijela traka, čak su bila i dva metalna stubića koji su danas vjerovatno uklonjeni. Pitam šta znači ova traka, a žena koja radi u kiosku sa povrćem i voćem mi reće da su oni zakupili ovaj dio parkinga. Kaže treba njoj da može istovariti robu iz auta. Zašto ovdje napred, zašto ne iza kioska. Kako neko može zakupiti ili uzurpirati besplatan parking. Primjetio sam da raja slabo svraća na ovaj parking jer sad je slabo vidljiv.

U ponedeljak otvorena nova pekara u Kozarcu. O pekari i utiscima pogledati video. Raduje me da su skoro svi uposlenici njih 12 iz Kozarca

Pismo čitaoca:

Upravo sam pregledao svoj omiljeni bilten Kozarac četvrtkom pa evo i da vas pozdravim i da vam iskažem najtoplije divljenje za vaš trud i uopšte ideju. Imao bih pitanje gospodine Nijazu ako mi mognete pomoći.
Ja sam isto jednim djelom Kozarčanin jer je moja mama iz Sušića od rahmetli Huke kovača ćerka
Naime pošto vi dosta ljudi poznajete iz Kozarca imao sam dvije prijateljice Medihu i Azru koje su 80-tih godina studirale u Banjaluci   ali zaboravio sam im prezime .Mediha je studirala medicinu a Azra Pedagošku akademiju imale su samo oca a majku nisu...znači Mediha je sad doktorica ali nemogu je nigdje pronaći ima negdje oko 55 godina tako bih je volio vidjeti ...nosila je naočale i bila jako nježno stvorenje...Možda čujete nešto o tim dvjeme tada djevojkama a sad vjerovatno već udatim ženama volio bih da mi to javite bio bih vam neizmjerno zahvalan...da li je to nekako moguće ...
Jasmin Pašalić

Četvrtak danas, jako puno raje. Ovako nešto nigdje nema, najbolja raja na svijetu. Idemo sa fotografijama koje sam danas pravio.

Ovdje idu pozdravi za mog starog jarana Ratiba Nasića od njegove familije Poljak iz Kamičana i Rakovčana.

Na ovoj fotki je raja od Kanade do Australije.

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Ništa doista vrijedno ne nastaje zbog ambicije ili pukog osjećaja dužnosti, već potiče iz ljubavi i odanosti preme ljudima i stvarima

 

Prof.dr. Lavić: RS jeste nastala na genocidu, sigurno nije nastala seobom “ptica selica”.