Izdvajamo

 

Prva hefta proljeca izuzetno lijepo vrijeme i zna se izuzetno radno, u bastama a i na radilistima. Danas na cetvrtku, onako standard, ne bas puno raje. Meteorolozi su najavili kisu za vikend pa svi koriste priliku da jos ponesto urade prije kise.

 

Evo jedna obavjest za lovce:  "ZBOR LOVACA SEKCIJE  KOZARAC":  POZIVAMO SVE CLANOVE SEKCIJE KOZARAC DA PRISUSTVUJU ZBORU LOVACA KOJI CE SE ODRZATI   DANA  07.04.2012. U 10.oo sati. U PROSTORIJAMA MJESNE ZAJEDNICE KOZARAC.

Prosli vikend sam bio kod Amira Paratusica. Cesto puta prodjem kroz Brdjane i vidim lijep vocar. Povukla me zalja da vocar pogledam iz bliza. Amir prvo sto mi je pokazao je jabuka koju je njegov otac Mujaga ukalemio.

Zatim mi je pokazao svoja dva mala jezera gdje uzgaja ribu. Kaze kad mu prahne da pojede ribu zabaci udicu pa sta izvuce. Ponekad vise a nekad i manje ali bude za dobar rucak.

Amir je ponosan na svoj ranc.

Ponosan je na svoj vocar. Kod njega su kruske najvise zastupljene u vocaru.

Mujaga i Amir koriste svaki slobodan trenutak da uzivaju u pogledu na okolinu.

Par fotki koje sam napravio ove hefte hodajuci nasim sokacima.

Taib nam je dosao i Amerike. Godinu dana se nismo vidjeli. Nije se posteno ni odmorio od puta a navalio na posao.

Mirsada Alic je dosla da obidje svoju mamu a i svoj komsiluk.

Kod Mesuda je ovih dana guzva, trazi se sjeme luk, krompir i ostala sjemena a isto tako sadnice, cvijece i voce. Gnoiva takodje nikad dosta.

Ovi prizori su sad rijetkost u cijeloj BiH. Ova fotka me vraca u moje djetinjstvo kad je ovakvih prizora bilo puno vise. Husein mi kaze da konja i ovu cezu ima samo da se poneki put malo provoza. Kaze da je ovo za nejega nesto sto se nemoze ispricati. Ovaj put je dosao do dzamije da klanja dzumu namaz.

Ovih dana sam razgovarao sa Dr.Skericem o ovom parkingu. Da li raja zna za ovaj parking. Ja sam vec jednom pisao o ovom parkingu i mogu reci da svakog cetvrtak sam ja jedini koji svoje auto parkira na ovom parkiralistu. Neznam sta je razlog da mnogi radije parkiraju na trotoaru ili drugom mjestu koje nije predvidjeno za parkiranje.

Par puta sam htjeo da parkiram na parkingu ali me sprijecila ovakva slika. Neznam sta je razlog da raja parkira svoje auto na ulazu na parking pa ako bi neko i htjeo da ide na parking nemoze i onda je prisiljen da trazi drugi parking.Neznam mozda bi trebalo jos negdje postaviti znak za parking.

Lijepo vrijeme pa je i moj jaran Husein poceo sa radovima.

Ovaj put sam isao u Kozarusu. Park ispred skole koji je bio toliko zapusten da su momci iz F.K. Mrakovica odlucili da sve poruse, ociste i poravnaju. Pitao sam par ljudi, Ismeta Husica, Krimija, Ibru i jos neke i svi su mi rekli da su odlucili da poruse staro ali i da urede novi park koji ce biti puno ljepsi od onog starog. Skola ce rekose uskoro biti prazna pa ce da pokusaju prekriti je. Krov je rekose katastrofalan i prokisnjava. Hoce spasiti sto se spasiti moze.

Svratio sam i kod mog jarana Muhameda. Hoce on da iskoristi kratki boravak kod kuce pa uredjuje zemlju oko kuce. kako mi je rekao: bit ce to jedan manji vocnjak u kojem ce biti sve vrste voca koje on mogne da nabavi.

Svratio sam i na radiliste gdje se gradi staracki dom a investitor je Emir Dautovic.

Napravio sam par fotki sa radilista. Koliko sam vidio radovi napreduju brzo, radi se punom parom.

Sinoc je odrzan sastanak sa gradjanima Kamicana a zamisljen kao pripremni za zbor gradjana koji treba da se odrzi 08.04.2012. Sastanku su prisustvovali: predstavnici MZ Kozarac i predstavnici politickih stranaka SDA, NGI Kozarca, SDP.

Sastanak je fokusiran na, po misljenju vecine, nelegalni izbor clanova savjeta MZ Kamicani izborna jedinica Babici. Odluceno je da se ide sa zahtjevom za ponovne izbore clanova savjeta u izbornoj jedinici Babici. U Kamicanima je vec zakazan zbor za 08. april i nadamo se da ce se ovom zboru odazvati vecina gradjana MZ Kamicani.

Nadam se da ce raja iz Kamicana procitati ovaj oglas a jos bi mi draze bilo da se sto je moguce vise raje pojavi na ovom zboru.

Par fotki koje sam danas napravio na cetvrtku. Lijepo je vidjeti nasu raju kad dodju malo na odmor svojoj kuci.

Ramo Besic mi je pricao kako raja, koja trenutno zivi negdje izvan BiH,ceka moj cetvrtak. Bilo mi je drago cuti misljenje nase raje.

Otvoren je i novi butik u Kozarcu.

To je to za ovaj cetvrtak a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja

Jos samo ovo: Zdravlje nadmašuje sva izvanjska dobra tako znatno da je zdrav prosjak zaista sretniji od bolesna kralja.

 

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).