Izdvajamo

Hefta koja će ostati zapisana u istoriji Kevljana, riješili su putne probleme, asfaltirali sokake. Takođe Edin Bešić i Erna Crnalić su se vjerili. "Oktobar-mjesec zaštite od požara" vatrogasci aktivni u ovom mjesecu sa pokaznim vježbama, edukacijama, predavanjima u školama... Saobraćajne nezgode su uobićajene u cijeloj BiH.

Još nešto posebno nisam uspio zabilježiti, a zujim i zujim.

Ovo svaka djevojka sanja, prosidba kao iz snova.
Prije par mjeseci započela je jedna ljubav preko facebook, a trajat će dok su živi, između Edina-Ede Bešića i Erne Crnalić. Oni su se prošle subote zaručili, a kako mi Edin reče krajem jula iduće godine bit će vjenčanje.

Prije 21 godinu Muhamed i Zlate Bešić iz Mahmuljini-Bešići, su bili najsretniji roditelji jer su dobili trojke dva sina i kćerku. Evo nakon 21 godinu, kćerka se već udala, a sin Edin želi da se ženi.

Prošle subote želio je da zaprosi svoju djevojku ali na poseban način i da to bude za nju jedno romantično iznenađenje. Edinovi i Ernini prijatelji su se potrudili i pomogli Edinu da sve bude kako je on to zamislio, a ja sam se slučajno našao na pravom mjestu.

Edin je imao tremu i to je doprinjelo da se neke stvari odvijaju spontano i čak ljepše nego što su zamislili.

Iznenađenje je bilo fantastično, puno suza radosnica, a sa Ernom nisam uspio razgovarati jer bila je toliko zbunjena i sretna da nije mogla da priča. Erna je rekla  DA. Sve ovo je organizovano i priređeno u etno selu BK"Oaza" Kamičani.

Nisam ostao na večeri sa mladima, ostavio sam ih da u miru i bez blica uživaju u sreći, u društvu svojih prijatelja (pogledati video koji sam objavio na mom i Edinovom fb).
Erna je kćerka od Izeta i Elvedine Crnalić iz Matrića.

Ove hefte sam počeo sa krečenjem voćnjaka.

Frizerski salon Enni, mjesto gdje se redovno šišam.

Ovaj četvrtak zujao sam kroz Trnjane, Trnopolje. Prvo sam svratio u Dadin sokak. Dadu nisam budio jer bio sam u vrijeme kad on ima podnevni odmor.

Mensur Trnjanin stigao iz prodavnice, dovezao brašno.

Zumra Trnjanin zauzeta generalnim čišćenjem kuće. Sokak u kojem je Zumra nema neki poseban naziv osim Trnjani.

Kod Mujage i Rezije Trnjanin uvjek lijepo svratiti, uvijek sa radošću i osmjehom dočekuju svoju raju. Kod njih i kad su malo bolesni oni se ne žale.

Koliko su vrijedni vidi sa na fotografiji.

Kroz Kenjare prolazim često i na raskrsnici za Pidiće ima jedna kuća koju nikad nisam fotografisao, a sve oko sam fotografisao. Ne znam kako, ne znam zašto ali nisam. Juče sam vidio Ifetu pred kućom i zaustavio. Ovdje žive Hamdija 75 godina (ko bi rekao da ima tolike godine) i njegova žena Ifeta Elkasović. Kažu da imaju dvije kćerke, a sin Midhad je ubijen u prošlom ratu. Kćerke su u America, a njih dvoje žive u svojim Kamičanima.

Danas na četvrtku lijepo vrijeme, ali dosta hladno. Raje dosta za ovo doba godine, ali primjeti se da se mnogi spremaju na put u tuđinu.

Slijede fotografije koje sam danas pravio na četvrtku.

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Oči i uši su loši svjedoci, ako ti duh nije obrazovan.

Ćutanje je teže od laži, jer čak i najveća laž podrazumijeva ma i najmanju mjeru istine, a ćutanje čak i nju ignoriše.

Borislav Pekić