Izdvajamo

Ovaj četvrtak počinjem u Bišćanima, Sredice, kod Kenedija- Kadirić Mesud. Ovdje su se sastali bajkeri, uz roštilj, kotlić, i pečeno jagnje. Društvo se sastalo i vrše zadnje pripeme prije polaska na peti po redu Balkan tour. Ovi momci će u narednih 7 dana, na svojim motorima, da krstare Balkanom. Sutra, petak 26.maj, rano ujutro kreću prema Sloveniji, zatim Jadranskom magistralom do Crne Gore, Srbije i veći dio kroz BiH.

Organizator ove trurneje je Kenedy Kadirić, takođe on će biti vođa puta.

Na put kreću:

Kenedy Kadirić

Emir Karabašić

Emir Mahmuljin

Nećko Bejto

Safet Bešić

Nero Crnić

Nihad Crnić

Teofik Mahmuljin

Momci, sretan put!

Tu su i supruge da isprate bajkere. One ne ispuštaju iz ruku digitrone, sa kojima se obračunavaju sa bajkerima. Kažu da su im ovi digitroni u rukama najbolje sredstvo da ove momke dotjeraju pod svoju komandu.

https://www.youtube.com/watch?v=sbI7BPIwBEc

Nekad se današnji dan, 25.maj, slavio kao Dan mladosti i ko se još sjeća štafete. Danas se  ne slavi  Dan mladosti već  krsna slava Spasovdan.

Udruženje žena "Kamičani 2015" za vikend su imale akciju čišćenja koja je veoma uspjesno zavresena,sve prostorije su lijepo očišćene i park je lijepo okopan. Ovom prilikom su posadile još nekoliko trajnica.
U vrijeme Ramazana neće biti druženja... .ali će biti iftar za sugrađanke i članice o čemu će biti obavjestenja.

Akcija asfaltiranje puta u Hadžićima teče zadovoljavajuće. Dok čitam ove spiskove donatora, koje mi šalje Zijad Hadžić, svaki put se oduševim našom rajom. I opet ona naša: Nigdje raje kao što je naša.

Spisak donacija u zadnjih 7 dana:

Mujkanović Smajla Midho 100 KM
Čolić Ramiz i Mirsada 500 KM
Bečić Smaje Sefija 500 KM
Bečić Smaje Meho i Jasminka 300 euro
Fazlić Fadila Safija i Zilho 500 KM

Umro je Vahid Bešić Vajta, jedan od najsrčanijh i najomiljenijih boraca Sedmog korpusa Armije RBiH, rodom iz Kozarca. Iako je punih 11 godina bio suočen sa neizlječivom bolešću šok njegovih prijatelja i saboraca bio je veliki zbog preranog odlaska heroja.

Ove tri fotografije su dokaz da je Rahmetli Vajta bio jako puno cijenjen, poštovan i voljen.

Jutros rano srećem učenika OŠ "Kozarac" dok su išli prema područnoj školi u Kamičane, svojim vršnjacima u posjetu.

Moja unuka Zana. Za nju sam morao paliti vatru da bih joj ispekao kukuruz.

Ove hefte zujanje je kroz Kamičane, od Kamenitog mosta do džamije.

Najljepša šveđanka.

Hamed Karabašić vlasnik zanatske radnje "Karabašić" koja se već duži niz godina bavi  proizvodnjom PVC Stolarije, garažnih vrata i rosfrajne ograde.

 

Danas na četvrtku, ujutro dosta tmurno vrijeme nije spriječilo raju da dođu na plac (pijacu, pazarni dan). Danas su najbolje išle jagode i hašlame. Ponegdje se moglo naći i cvijeće, a posadja paprike, paradajz, bostan, dinja, krastavac... su takođe bili traženi.

Firma BUDOINOX su vršili prezentaciju svojih proizvoda. Ova firma je poznata po izradi Inox ograda i to dvorišnih, balkonskih, stepeništa i kapije sa okruglim i četvrtastim Inox cijevima različitih mogućnosti i dezena.

Sa ovim cvijećem počinjem pregled fotografija koje sam danas pravio na četvrtku.

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Prijateljski stisak ruke i prostosrdačan pogled oka kazuju više nego bujica umjetnički poredanih riječi.

.be">

 

Ali eto život je kao rijeka, tece i ne zaustavlja se.