Izdvajamo

Dva velikana, dvije legende,  Jusuf Arifagić i Enes Kahrimanović i njihove supruge, Kelima i Sabina. Nisu oni velikani samo Kozarca već Prijedora, pa i cijele Bosne i Hercegovine. Arifagić je izgradio  najsavremeniju farmu na Balkanu.O njemu smo dosta toga pisali, a može   se  još puno toga napisati. Enes Kahrimanović direktor firme "AUSTRONET" koja dijeli 14. (Četrnaestu) platu. Malo sam pretraživao po internetu tražeći neku firmu koja je podjelila 14 plati i nisam našao nešto slično. Njegovi radnici  nisu ostali ni bez regresa, a da sve bude nevjerovatnije ovih dana nagradeni su čak i božicnjicom i zajedničkom večerom.

U subotu, 27.12.2014., Jusuf Arifagić je priredio zajedničku večeru za svoje radnike. Prije same večera kratko se obratio prisutnima.

Naglasio je, Jusuf Arifagić, da je ovo bila uspješna godina, zacrtane planove punjenje štale, uspjeli realizovati, svečano otvaranje farme i da su počeli sa proizvodnjom. Godina je bila dosta naporna, a i rezultati su tu. Zahvalio se radnicima za nesebično zalaganje na poslu.

Naglasio je da planira sljedeće godine već u drugoj polovini januara početi iskopavanje temelja za novu štalu kapaciteta 700 grla. Isto tako planira svake sljedeće godine da gradi po jednu štalu.

Obično nikad ne spominje svoju familiju jer smatra da je to njegova privatna stvar. Ipak večeras je predstavio svoju familiju Suprugu Kelimu, kćerka Medina, sin Almir i kćerka Jasmina nije, opravdano, bila na večeri.

Naglasio je da sve ovo vrijeme ima veliku podršku svoje familije. Zatim se još jednom zahvalio svojoj familiji i naglasio koliko je sretan sa svojom familijom. Siguran je da će njegova djeca uskoro preuzeti neke dijelove firme i nastaviti njegovim stopama. Za ženu Kelimu naglašava da je veoma strpljiva žena.

Na kraju je poželio svima sretnu Novu 2015. godinu.

Ljetos i jesenas sam u dva navrata ukazivao na rasvjetu oko Spomen Obilježja. Neznam jeli moja kritika djelovala ali vidi se da je rasvjeta popravljena i sad radi.

U subotu 27.12.2014. održana je vanredna izborna skupština, F.K.Mrakovica, na stadionu Mrakovica.

Skupština je imala za cilj da,napravi neke promjene u izvršnom odboru. Izvještaj o radu kluba za 2014.god. Financijski izvještaj,Plan rada za narednu godinu kao i financijski plan.

Na sastanku skupštine odazvali su se svi delegati kluba,samo je jedan izostao iz opravdanih razloga.Od 25 člaanova skupštine prisutno je bilo 24 delegata, i delegat kluba Zijad Kusuran, F.K. Brastva Kozarac koji se odazvao na naš poziv.
Delegati su upoznati sa dnevnim redom,koji je jednoglasno usvojen.
Po izlaganju izvještaja,Rifeta Blaževića i Branka Končara o radu i financijskog izvještaja za 2014.god.Uz male dopune koje su slučajno izostavljene,potom dopunjene. Sve je jednoglasno podržano ili usvojeno.

Poslije toga pristupilo se izjašnjavanju o izboru novih clanova upravnog odbora.

1 Predsjednik Skupštine------:Rifet Blažević
2.Predsjednik izvršnog odbora:Branko Končar
3.Podpredsjednik dva člana:Ismet Hušić i Trnjanin Refik
4.Sekretara kluba--------------:Ekrem Žerić
5.Blagajnik kluba---------------:Uzejr Blažević
6.Član kluba-----------------:Zoran Inđić
7.Član kluba---------------------:Elvir Softić
8.Član kluba---------------------:Drago Bašić
9.Sportski Kordinator-----------:Denijal Mujkanović

Počasni članovi:
Hilmija Hušić i Husejn Blažević

Svi predloženi su jednoglasno podržani do Naredne redovne skupštine.
koja treba da se održi krajem 2016.god.
Želimo novom izvršnom odboru sreću i uspješan rad.

Ovih dana, temperatura je dosta ispod nule ali radovi na kući Haće Huremovića se ne zaustavlju.

Jedna fotka sa sijela kod familije.

Jedno veče sam svratio u restoran Gold kod Enesa Kapetanovića. Ovdje nije potrebno previše pisati,  Enes je majstor kuhinje, a isto tako za fešte. Uvijek dobro raspoložen, a zadnjih desetak dana svako veče muzika i svako veče fešta za pamćenje.

Ovdje sam se zadržao veoma kratko ali dosta dugo da vidim i osjetim kakvo je raspoloženje u restoranu. Svi stolovi popunjeni. Jedna fotka iz restorana Gold.

Put prema Planinarskom domu Debeli Brijeg bio je zatrpan. Ovaj vrijedni momak je svojim traktorom ošisto put do doma.

Ovu fotku sam pravio u ponedjeljak idući prema planinarskom domu. Pogled iz Brđana, na Kozarac i okolinu.

U ponedeljak 29.12.2015. Planinarsko Društvo "Mrakovica" su održali godišnju skupštinu.

Kao i svaki put, kotlić koji je ovaj put pripremio Dugi (izvini neznam ime). Kotlić je bio jako ukusan i brzo je sve nestalo. Takođe lijep ambijent u i oko doma, pa i muzika uživo je privukla puno raje.

Prije fešte održana je skupština.
Izvještaj o radu za 2014. godinu pročitala je Indira Kapetanović.
Da nebi prepisivao šta je Indira pročitala ja sam preslikao ovaj izvještaj i moram da naglasim izvještaj je jednoglasno usvojen kao i blagajnički izvještaj.

Nakon izvještaja za 2014. pročitan je plan za sljedeću godinu:
Investicione aktivnosti:
Smeštajni kapacitet
Sanacija balkonskog prostora
Održavanje puta, vodovoda, elektro mreže
Održavanje okoline i površine parka
Plan izleta i pohoda pa je navedeno puno lokacija i planinarskih društava koje planiraju obići. Ovaj spisak je dosta velik, a počinje sa Danima zime na Kozari pa preko Cazina, Ključa, Zenice, Jajce, Tuzla i još puno drugih lokacija.

Naravno mladi nisu zaboravljeni  naglašena je potreba da se mladima posveti mnogo više pažnje.
Jedna pohvala za društvo,  P.D."Mrakovica" su dobili priznanje od Planinarskog Saveza RS kao izuzetno aktivno društvo.

Zatim je novoj članici društva Dr.Danki uručena članska knjižica a ona je društvu poklonila jednu veoma lijepu sliku i zahvalila na lijepoj dobrodošlici u P.D "Mrakovica"

Na kraju su podjeljene zahvalnice najaktivnijim članovima društva i onima koji nisu članovi ali su dosta pomogli ovom društvu. Ovdje su mene iznenadili i dodjelili mi priznanje za moj rad. Dobro sam se iznenadio, kad je Indira moje ime izgovorila tražio sam nekog u sali sve ne vjerujem da sam ja prozvan ali kad je rekla Caja onda sam bio siguran da sam ja taj kog je prozvala. Hvala svima i raduje me da je i moj rad prepoznat.

Poslije skupštine Dugi je sve prisutne nahranio svojim gulašom.

Fešta je trajala do kasnih večernjih sati.

Za vikend palo malo snijega ali dosta je hladno i zadržao se na putu. Moje komšije koriste zaleđeni put i na Huremovića strani organizujemo, svako veče, noćno sankanje. Uz sankanje pripremimo mi sebi topao čaj, poneki kolač,  hot dog, ponekad i kokice... Sankanje uz viku, galamu, puno smijeha, šale, a bude i slijatanja sa staze ponekad i bolnih ali na sreću nema povređenih.

Ovo je zadnji Četvrtak za ovu 2014. godinu. Pazarni dan jest ali u utorak, a sve je pomjerano zbog novogodišnjih praznika. Na pazarnom danu bilo je dosta hladno oko -6 stepeni i pored takve hladnoće bilo je dosta raje. Slijede fotografije koje sam pravio na pazarnom danu u Kozarcu.

Na kraju: Svim našim čitaocima, posjetiocima stranice, u idućoj 2015. godini želimo puno zdravlja, sreće, uspjeha i ljubavi.

SRETNA NOVA 2015. GODINA

Kozarac.eu Team

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!


Nijaz - Caja

Još samo ovo: Ko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge.

Zbogom, Kozaro
Postrojena stoji četa,
A sa strane narod stao;
Ljuta zima osvojila,
Dubok snijeg svuda pao.

Opširnije...