Izdvajamo

 

Hefta u kojoj se mnoto toga dešavala. Nije bilo moguće sve zabilježiti. Neke koje sam uspio zabilježiti, već sam objavio, a ovaj četvrtak sam posvetio pazarnom danu.

Već ujutro prije polaska uz čaršiju, ja zavirim na igralište FK Bratstvo, da vidim ima li koga i ima li šta novo. Danas sam od Vahida i Sanela čuo lijepe vijesti što se tiče radova. Iduće sedmice nastavljaju radove, drenaža i ostali radovi što se tiče vode i zemljanih radova na igralištu. Sanel mi reče da će iduće sedmice završiti svi radovi oko igrališta, do trave. Poslije ostaje još trava da se uredi, a za to treba dosta para. Vahid poziva još jednom, raju da pomognu jer ovo je slika ili ogledalo Kozarca.

 U ujedinjenim džematima, džematlije su pokrenuli je akciju:
Pomoč Imamu Hafiz Muharem ef. Šeperović u izgradnji Kuće.

Oni su odlucili da pomognu svoga imama u izgradnji njegove kuce.Kao što vjerovatno znate imam hafiz Muharem ef. Šeperović je prije 5 godina kupio sebi plac i želja mu da sa svojom porodicom ostane u Ujedinjenim dzematima. Ima želju da sebi izgradi jednu skromnu kucu ili objekat, medutim njegova primanja nisu tolika da bih on mogao sam to financijski izmoci, pa smo odlucili da ga financijski pomognemo onoliko koliko ko zeli i moze. Želja imama zajedno sa svojom suprugom i troje djece je da ostane u našim dzematima i pored svih dešavnja u našoj državi koja nisu nimalo za pohvalit.
Drage nase dzematlije, a i oni koji nisu iz ovih džemata nadamo se da ce te nasem imamu pomoći.
Za sve informacije i pomoc mozete kontaktirati naseg efendiju na broj telefona i Viber +387 61 33 00 57 ili Kasima Pervanica na broj +387 61 458 083 , Suvad Kevac www.kevljani.eu broj +46 707 23 00 89 ili +387 065 156 272

Akcija je počela prije par dana i već pristižu donacije.
U nastavku slijedi spisak prvih donatora:
1.Pervanic Kamil Kasim 500 KM

2.Velic Jasmin I Merima 500 KM

3.Jakupovic Midho 500 KM .

4.Jakupovic Munira 100 KM .

5.Kevac Suvad i Sebina 200 KM —

6.Kevac Hajra 100 KM —

7.Jauzovic Amar Kamicani 50 KM —

8.Alisic Mirsad Kamicani 50 KM —

9.Jakupovic Sead i Admira 50 €

10. NNh 50 €

11.Foric Hatidza - 50 KM.

12.Foric Sead 150 KM.

13.NNh- 50 KM.

14.NNh- 100 KM.

15.Jakupovic Bahrija i Ismeta 300 KM.

U džematu Alići-Softići pokrenuta je akcija za ograđivanje vakufske zemlje od mezarluka do mejtafa, betonskim stubovima i čeličnom žicom. Na spisku su imena donatora čija imana nismo ranije objavili:

SUADA ŠABAN ALIČ 50km
ELVIR RAMO MEHMEDGIČ 50km
EMKA. SOFTIČ 300km
ARMIN MINA ISLAMOVIČ 100km

Par slika koje sam pravio u toku hefte, a nisam ranije objavio.

Upoznao sam Amirovog (Amir Kasumović) prijatelja iz Zvornika, a na kraju smo otkrili da smo skupa bili u azil centru u Holandiji u Roermondu i skupa igrali fudbal.

Danas na četvrtku ugodno vrijeme i jako puno raje. Interesantno u 11.30 sati pijaca je bila puna raje. Ja sam danas napravio jako puno slika, mnoge nisam u mogućnosti da objavim, ali ipak 100 objavljenih slika je baš puno.

Kod Munibe harmonikaši, veterani, Ibrahim Jakupović, Šero Velić i Idriz Alić. Oni su zabavljali goste na terasi, a i prolaznike pored terase.

U nastavku slijede slike koje sam danas pravio.

Raja iz Čelinca, došli maksuz zbog maslemice u Kozarac.

Od braće Hodžić, danas sam dobio vrijedan poklon. Hvala iz sveee snage!!!

To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Strah od smrti je gori nego sama smrt.
Robert Burton

 

Neumitno se bliži dan kada će Vam postaviti pitanje: “Tata, gdje si ti bio kada su ubijali djecu po Prijedoru?”

Fikret Bačić