Izdvajamo

 

Hefta bez nekih posebnih dešavanja. Jesenji radovi su u toku, radi se punom parom. Građevinci takođe pokušavaju da završavaju radove u zakazanim rokovima. U čaršiji baš ništa se ne dešava.

Kod mene se privode kraju radovi oko voća. Trenutno su jabuke za branje i orasi već opadaju. Šipci skoro zreli.

Džemovi, pekmezi, sokovi su već u ostavama, još čekamo džem od šipka da pravimo.

Na igralištu FK Bratstva počele pripreme za ukopavanje spremnika za vodu i ostali radova koji idu u vezi spremnika (rezervoara).

Ove godine kriza za sve, teško doći do peleta, do drva za ogrev, a onda kad dobiješ drva teđko naći ili dočekati rezaće drva, pa cijepanje drva i za unijeti u drvarnicu.

Za ovaj četvrtak zujim kroz Brđane, zaseok Arifagići. Ovdje sam u društvu sa Nihadom Tadžićem. On bolje poznaje ovaj dio Brđana.

Slikali smo i snimali od kuća od sinova Mahmuta Arifagića i do Adema Arifagića nismo našli nikog za razgovor.
Adem je u utorak kasno uveče stigao iz Norveške. Dovezli su dva kamiona za farmu Arifagićinvestment. Umoran je i nismo ga puno zadržali.

Sa Ademom je i njegov jaran iz Jajca, a kozarački zet. Oženjen je sa Sopftićkom.

Zujanje smo završili kod Šahe, Ale Arifagića žene. Ale nije bio kod kuće. Šaha ima 84 godine, žali se da je prehladila bubrege, pa je sad bole.

U ujedinjenim džematima, džematlije su pokrenuli akciju:
Pomoč Imamu Hafiz Muharem ef. Šeperović u izgradnji Kuće.

Oni su odlučili da pomognu svoga imama u izgradnji njegove kuce.Kao što vjerovatno znate imam hafiz Muharem ef. Šeperović je prije 5 godina kupio sebi plac i želja mu da sa svojom porodicom ostane u Ujedinjenim dzematima. Ima želju da sebi izgradi jednu skromnu kuću ili objekat, međutim njegova primanja nisu tolika da bih on mogao sam to financijski izmoći, pa smo odlucili da ga financijski pomognemo onoliko koliko ko zeli i može. Želja imama zajedno sa svojom suprugom i troje djece je da ostane u našim dzematima i pored svih dešavnja u našoj državi koja nisu nimalo za pohvalit.

Napominjemo da uvjeti u kojima zivi trenuto efendija sa svojom porodicom, nisu za zivjeti.I pored svih nastojanja da sredimo mekteb od vlage, nazalost u njemu se nalazi velika kolicina vlage, koju je nemoguce eliminisati. Zbog toga zelimo da ovoj porodici izademo u susret koliko je to moguce.

Akcija napreduje! Radovi na kući su zapoceti. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji nacin doprinjeli da se zapocne ovo hairli djelo.Molimo Allaha dz. s. da vas sviju obilato nagradi. Amin. Hafiz Muharem ef. Šeperović sa familijom.

Za sve informacije i pomoć možete kontaktirati našeg efendiju na broj telefona i Viber +387 61 33 00 57 ili Kasima Pervanica na broj +387 61 458 083 , Suvad Kevac www.kevljani.eu broj +46 707 23 00 89 ili +387 065 156 272

Za uplate: WesternUnion

Muharem Seperovic

Kevljani bb.

79203 Omarska Bosna i Hercegovina

Telefon:+387 61 330 057

U nastavku slijedi spisak donatora koji su uplatili od prošlog četvrtka do danas:

199. Besic Ekrem i Himka 100 KM

200.Velic Husejn i Rahima 100 €

201. Velic Mersad Merso i Seita 100 AUD

202.Mandzukic Rafija i Elvir 50 €

203. Jakupovic Said i Suada - 200 €.

204. Poljak Senada - 300 KM.

205. Colic Harka - 100 €.

206. Crnic Hate - 200 KM.

207. Velic Hamza -100 KM

208. Velic Sadik i Enisa - 100 €

209. Hodzic Fadil - 1000 KM.

210. Elvira Hodzic Karabasic - 400 KM.

211.Velic Dzevad , Medina, Irma, Selma i Dzejla 250 KM

212. NNT - 100 KM.

213.Dzihic Nijaz 100 KM

Danas na četvrtku više raje u poređenju sa predhodna dva. Na trgu, sa rajom su se družili Jusuf Arifagić kandidat za (Pot)predsjednika RS, Naida Ribič kandidat za Parlament BiH, te kandidati za skupštinu RS iz koalicije "Za državu BiH".

Podrška za Jusufa Arifagića, od građana Kozarca je dosta velika. Tako je bar danas bilo. Neko od simpatizera je izgovorio citat koji sam poslije našao na googl, 'Ako je čovjek normalan, ne smije dozvoliti da ga zmija ujede iz iste rupe dva puta'

Nihad Tadžić se brine da ćetvrtak  bude interesantniji. On se brine za maslenicu, slatkiše, suhomesnate proizvode, u zadnjih par četvrtak i mantije. Jolda je tu da nas nasmije svojim vicevima. (namjerno ć jer i po tome su kozarćani pozati).

To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo:

“Kad ti se nešto ne sviđa, trebaš to promijeniti. Ako ne možeš promijeniti, promijeni način na koji razmišljaš o tome. Nemoj se žaliti.”

 

 

 

 

 

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.