Izdvajamo

Na takmičenju u programiranju lego robota prije učestvovala ekipa OŠ kozarac i
zavrsili na trećem mjestu.

U periodu od 04.12. do 06.12.2018. godine Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ organizovala je Međunarodno takmičenje u programiranju LEGO robota za učenike osnovih i srednjih škola. Navedni događaj je organizovan u okviru projekata „Počinje novo doba-NEW AGE is starting“ i „Agrotech Lab“ uz finansijsku podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Grada Prijedora.

Takmičenje je okupilo petnaest ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U okviru takmičenja organizovan je i edukativni kamp za učenike i profesore srednjih škola kao i sajam inovacija. Na sajmu inovacija, učenici osnovnih škola su imali priliku poslušati prezentacije mladih inovatora kao što su Dragan Ivanović, Rastko Zeljković i Danilo Vuković sa aplikacijom „Pametni parking“, Rajko Kecman „Urbani krovovi i zelenilo“, Aleksandar Pajkanović „Nanoluka“ i Boris Todorović „Axelyos“.

predaprijedor


Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.