Izdvajamo

Na takmičenju u programiranju lego robota prije učestvovala ekipa OŠ kozarac i
zavrsili na trećem mjestu.

U periodu od 04.12. do 06.12.2018. godine Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ organizovala je Međunarodno takmičenje u programiranju LEGO robota za učenike osnovih i srednjih škola. Navedni događaj je organizovan u okviru projekata „Počinje novo doba-NEW AGE is starting“ i „Agrotech Lab“ uz finansijsku podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Grada Prijedora.

Takmičenje je okupilo petnaest ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U okviru takmičenja organizovan je i edukativni kamp za učenike i profesore srednjih škola kao i sajam inovacija. Na sajmu inovacija, učenici osnovnih škola su imali priliku poslušati prezentacije mladih inovatora kao što su Dragan Ivanović, Rastko Zeljković i Danilo Vuković sa aplikacijom „Pametni parking“, Rajko Kecman „Urbani krovovi i zelenilo“, Aleksandar Pajkanović „Nanoluka“ i Boris Todorović „Axelyos“.

predaprijedor

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni