Izdvajamo

Podizanje svijesti o zaštiti životne sredine i u našoj školi

U deset osnovnih škola na području Prijedora realizuje se projekat „Učenje kroz rad, selektivno sakupljanje otpada“.
Projekat provode Udruženje „Program Prijedor“ iz Trenta i Agencija lokalne demokratije Prijedor uz podršku Trenta i Prijedora.
Cilj projekta je podizanje svijesti o zaštiti životne sredine, pravilno odlaganje otpada i spoznaja o reciklaži, odnosno otkupu sekundarnih sirovina.

Za plasman kartona i PET ambalaže koje budu prikupljene u novim kontejnerima koji se nalaze u školskim dvorištima pobrinuće se firma „Ekomir“. Ovim se dobro predstavlja i školsko zadrugarstvo, kao direktni nosioci projekta.

 

 Svečano obilježavanje 32 godine rada Udruženja "Neven"

Dana, 07.02.2020.godine u Pozorištu u Prijedoru, održana je svečana priredba povodom obilježavanja 32 godine rada Udruženja “Neven”. Predstavnici naše škole, kao i predstavnici Savjeta učenika, su također prisustvovali istoj, te se ovim putem iskreno zahvaljujemo na pozivu.

Bilo nam je zadovoljstvo!

 

 Profesionalno informisanje učenika završnih razreda osnovnih škola u školskoj 2019/2020.godini

JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske održao je prezentaciju za naše učenike završnih razreda u okviru teme “Profesionalna orijentacija”.

dzeni n.
juoskozarac.com

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....