Izdvajamo

 

Dragi učenici, roditelji, nastavnici i prijatelji naše škole,

prvi dan proljeća je za nas vrlo bitan datum i mi bismo ga tradicionalno obilježili kroz razne školske aktivnosti i upriličili svečanu akademiju na kojoj bi pokazali učenička postignuća.

Nažalost, zbog trenutne situacije izazvane pandemijom i propisanih epidemioloških mjera, sve aktivnosti koje smo na taj dan pripremali su obustavljene, ali to nas podstiče i tjera da pomognemo našim učenicima da dosanjaju svoje snove i ostvare svoje ciljeve. U vrijeme pandemije, cilj nam je sačuvati zdravlje i život. Sretni smo, jer idemo u našu školu, iako pod nekim novim uslovima i pravilima, ali mi to jako dobro radimo i ponosna sam na sve nas. Učenici i nastavnici i u vanrednim uslovima uče, rade, razvijaju neke nove vještine, ali i postižu odlične rezultate.

Nadam se da ćemo sljedeće godine naš dan svečano obilježiti u prostorijama naše škole. Ovim putem svim učenicima, bivšim i sadašnjim učiteljima, nastavnicima i radnicima škole sretan Dan škole!

Jasna Salihbašić, direktor škole

Zbog otkazivanja proslave Dana škole i epidemiološke situacije, nemogućnosti da, kao „treća lica“, dođu u prostorije škole, naši bivši uposlenici, sada u zasluženoj penziji: Nerma Fazlić, Hamdija Kahrimanović i Muhidin Šarić uputili su videoporuke i na taj način čestitali Dan škole i poslali poruke učenicima i nastavnicima naše škole. Njihove poruke, njihovo iskustvo, jako puno nam znače, iz njih svi možemo dosta toga naučiti. U nastavku možete pogledati njihova obraćanja:

Nerma Fazlić , dugogodišnja nastavnica razredne nastave u našoj školi:

juoskozarac.com

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.