Izdvajamo

 

Danas je u funkciju pušteno novoizgrađeno dječije igralište u školskom parku OŠ "Kozarac" u Kozarcu. Izgradnju i uređivanje ovog igrališta finansirala je "Humenitarna Organizacija Kozarac".

"Danas su najmlađi učenici naše škole svečano otvorili dječije igralište koje se nalazi u sklopu našeg školskog dvorišta. Zahvaljujem se u svoje lično ime, u ime roditelja, učenika i radnika škole, Humanitarnoj organizaciji Kozarac sa sjedištem u Austriji, čiji su članovi donatori kozarčani realizovali i potpuni finansiralo ovaj projekat. Vrijednost ovog projekta je 8670 KM i stvarno smo mnogo dobili sa ovim jer je ovo prvo igralište koje je i zelena površina gdje se roditelji i učenici mogu igrati, družiti se i svoje slobodno vrijeme provoditi u ovom prekrasnom ambijentu.
U planu su dalji projekti između ostalog jedan od jedan od projekata će možda biti i upotpunjeno ovo igralište sa podlogom koja će biti i obezbjediti bezbjedniju igru u ovom školskom dvorištu", kazala je Jasna Salihbašić direktor OŠ Kozarac.


"Za našu djecu kao i za nas roditelje ovo igralište mnogo znači. Budući da je ovo jedina zelena površina koju imamo u našoj lokalnoj zajednici, a ujedno prvo i jedino igralište koje se može koristiti od naših mališana u toku dana i lijepih dana nakon škole", kazala je Nedžmija Kulašić

"Hunaitarna organizacija Kozarac je pomogla da se izgradi školsko igralište za djecu. Već je tu bilo nekih programa, ovo je sad upotpunjeno i hvala im na tome. Ima ovo značaj i za našu lokalnu zajednicu, zato što mi nemamo neki park i ovo će slušiti svim građanima" kazala je Derviša Avdagić

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.