Izdvajamo

 

Projekat naše škole koji smo aplicirali Gradu Prijedoru kroz program “Sport u školi” fokusirali smo ovaj put na gimnastiku u školi.

Aktivnosti su predviđene u toku školske godine u kojima bi bili uključeni svi učenici od prvog do devetog razreda.

Cilj ovog projekta je da djeca kroz sportsku, korektivnu i rekreativnu gimnastiku poprave svoje držanje tijela, hodanje, te aktivnije budu uključena u sportske aktivnosti. Glavni rekvizit u ovom projektu je tatami podloga 2cm debljina od 100 kvadrata koju smo nabavili, a finansirao je Grad Prijedor.

S ovim se nadamo još aktivnijoj djeci i još boljim rezultatima!

juoskozarac.com

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.