Izdvajamo

 

HUMANITARNO DRUŠTVO BOSANACA TICINO, najboljim učenicima, nižih razreda u I polugodištu školske 2022/2023. godini danas su uručene pohvale i poklon sat.
Pohvala za dobro učenje i vladanje,sa svim zaključenim 5-ama na kraju I polugodišta školske 2022/2023.godine nagradilo je HUMANITARNO DRUŠTVO BOSANACA U TICINU uz saradnju predstavnika DVD Kozarac i Zlatare"Solo".

U ime njih učenicima se obratio gospodin Mersad Fazlić, koji je danas uručio poklone,te učenicima poželio da ova nagrada bude podstrek za i dalje dobro učenje .


Zahvaljujemo se HDB Tićine,Šefiki ,Almi,
Mersadu,Zlatari "Solo", koji uvijek pomažu svojim donacijama našu školu i misle na naše učenike.
Hvala im što se u ovo vrijeme, kada se prave vrijednosti i obrazovanje sve manje cijeni, trude da i dalje obraćaju pažnju na učenike i da cijene naš trud i rad,kao i postizanje najboljih rezultata naših učenika.

Ovom prilikom škola je dobila donaciju školskog pribora za učenike kojima je potrebno.
Ovim događajima se pokazuje dobra saradnja naše škole sa udruženjima i lokalnom zajednicom.

Nagrađeni učenicu su:
Sumeja Vrević, Kerim Fazlić, Ajša Hodžić,Džanan Hodžić,Uma Turkanović, Emrah Alić, Naida Blažević,Emma Deomić,Eldin Deumić,Ahmed Mahić,Adna Vrević,Lamija Hrnić,Sajra Žerić,Arman Rekić,Adin Đonlagić,Lejla Đonlagić,Emrah Hrustić,Hana Balić,Amna Deumić,Ajnela Kulašić,Aiša Avdagić, Esma Softić,Ema Jakupović,Hana Okić,Amar Kulašić,Ajla Javor.
Veliko hvala dobrim ljudima!

Tekst: JUOS Kozarac
foto i video: Nijaz-Caja Huremović

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.