Izdvajamo

 

Veliko hvala divnim članovima Hora “Harmonija” iz Sanskog Mosta i BKC-u Prijedoru, Almi Karabeg, vrsnoj i vrijednoj kompozitorki i voditeljici hora koja je komponovala muziku, Dinku Kulenoviću, koji je uradio aranžman, produkcijskoj kući Indico Music, i posebno jedno veliko hvala Igoru Paspalju, humanisti i velikom čovjeku, svjetskom prvaku, koji u himni svira električnu gitaru (čime je volonterski dao svoj doprinos da ovu priču obogati svojim neopisivim talentom i umjećem).

Zahvaljujemo se, također, i našim velikim humanistima - Mirzetu Softiću i Dževadu Jakupoviću - koji su obezbijedili finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta.

Hvala vam dragi ljudi… Svi smo se trudili, dva mjesec, da ovaj projekat privedemo kraju i da himna bude gotova do Dana škole. Na one “sitne” ljude koji su kumovali da se ova pjesma ne uvrsti kao oficijelna verzija školske himne, ne izvede na pripredbi, i odlučili tako - bez da su tražili da čuju himnu - imajući u vidu da je tekst himne oficijelno prihvaćen i izveden u školi, neću da traćim svoje vrijeme, niti oni zaslužuju da se njihova imena nađu pored imena ovih velikih ljudi.

Pjesma će se pjevati, svama ili bez vas.

Mi ćemo se voljeti,
Vratiti i ostati,
Pjevat ćemo pjesmu radosnu,
Kozarac je tu nam u srcu!

Tekst himne: Amel Suljić
Muzika: Alma Karabeg
Izvođač: Hor “Harmonija” Sanski Most (BKC, Prijedor)
Aranžman: Dinko Kulenović
Audio produkcija: Indico Music, Prijedor

Amel Suljić

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.