Izdvajamo

 

Veliko hvala divnim članovima Hora “Harmonija” iz Sanskog Mosta i BKC-u Prijedoru, Almi Karabeg, vrsnoj i vrijednoj kompozitorki i voditeljici hora koja je komponovala muziku, Dinku Kulenoviću, koji je uradio aranžman, produkcijskoj kući Indico Music, i posebno jedno veliko hvala Igoru Paspalju, humanisti i velikom čovjeku, svjetskom prvaku, koji u himni svira električnu gitaru (čime je volonterski dao svoj doprinos da ovu priču obogati svojim neopisivim talentom i umjećem).

Zahvaljujemo se, također, i našim velikim humanistima - Mirzetu Softiću i Dževadu Jakupoviću - koji su obezbijedili finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta.

Hvala vam dragi ljudi… Svi smo se trudili, dva mjesec, da ovaj projekat privedemo kraju i da himna bude gotova do Dana škole. Na one “sitne” ljude koji su kumovali da se ova pjesma ne uvrsti kao oficijelna verzija školske himne, ne izvede na pripredbi, i odlučili tako - bez da su tražili da čuju himnu - imajući u vidu da je tekst himne oficijelno prihvaćen i izveden u školi, neću da traćim svoje vrijeme, niti oni zaslužuju da se njihova imena nađu pored imena ovih velikih ljudi.

Pjesma će se pjevati, svama ili bez vas.

Mi ćemo se voljeti,
Vratiti i ostati,
Pjevat ćemo pjesmu radosnu,
Kozarac je tu nam u srcu!

Tekst himne: Amel Suljić
Muzika: Alma Karabeg
Izvođač: Hor “Harmonija” Sanski Most (BKC, Prijedor)
Aranžman: Dinko Kulenović
Audio produkcija: Indico Music, Prijedor

Amel Suljić

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.