Izdvajamo

U organizaciji Islamske Zejenice Kozarac i BKC Kula, u petak 29.jula 2016. je na stadionu Bratstva održan humanitarni koncert pod nazivom "Eso Balić i prijatelji za Fond Solidarnosti" u kojem su učestvovali Eso Balić i njegovi prijatelji, poznata imena sa muzičke scene Kozarca i drugih krajeva BiH i KUD Kozara.



Koncert je bio u duhu narodnih pjesme i igara  mladih iz KUD "Kozara" Kozarac.

Sav prihod je namijenjen za humanitarne svrhe koje se realiziraju putem  Fonda solidarnosti, kojim rukovodi Medžlis IZ-e Kozarac.

Vrijeme je bilo veoma ugodno ali brojne svadbe u Kozarcu su doprinjele da je posjeta bila manja od očekivane, Kako sam informisan prodano je  1200 karata.



Učesnici na ovom koncertu, pored Ese Balića, bili su: Emir Đulović, Sena Hodžić, Nisvet Delić-Delija, Almir Osmanović, Zlata Avdić, Dedo Balić, Enes Beširević-Neno, KUD Kozara-Kozarac, Mirza Suljić, Zijo i Samira Kasumović, Amila Memić

Nijaz-Caja Huremović

Kako je Eso cijelo veće držao publiku na nogama i dobroj atmosveri nije potrebno puno pisati. Eso je majstor svog zanata.

Zijo i njegova supruga Samira Kasumović su takođe zapalili raju . Sama njihova pojava na bini izazvala je ovacije publike. Kozarčani ih vole.

Na kraju sve je završilo sa jednim kolom.

 

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.