Izdvajamo

Zbog većeg broja opravdanih molbi naših džematlija za pomoć Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Kozarac na posljednjoj redovnoj sjednici je donio odluku o pokretanju akcija za pomoć istima putem Fonda solidarnosti.

PORODICA BALIĆ

Nakon što je nosilac domaćinstva, Esad Balić, preselio na Ahiret u mlađoj životnoj dobi njegova porodica je ostala u teškoj financijskoj situaciji. Za svoga života rahmetli Esad se borio da porodici obezbijedi adekvatne uslove za normalan život. S tim ciljem je radio izuzetno mnogo i pretpostavljao da će svojim radom i u budućnosti moći odgovoriti svim potrebama koje se pred njim nalaze. Nažalost, njegova iznenadna smrt je stala na put ciljevima koje je on pred sobom imao. Nakon njegove smrti porodica je ostala bez glavnih prihoda, koje je do tada imala, a opterećeni su kreditom kojeg je rah. Esad za svoga života podigao i uredno otplaćivao. Esadov sin, koji je zaposlen u Bingu, od svoje plate vraća kredit, ali porodici ne ostaje dovoljno sredstava za normalan život.

Porodici Balić je potrebna financijska pomoć radi vraćanja duga i kreiranja uvjeta za normalan život.

PORODICA KRANTIĆ (Firdesa Krantić, rođena Kilić)

Firdesa je rođena 1976. godine u Kozarcu. Majka je tri sina. 04. jula 2017. godine doživjela je težak moždani udar od čijih posljedica joj je lijeva strana tijela paralizirana. Na liječenju se nalazi od početka svoje bolesti, a trenutno je u stadiju u kojem joj se pokušavaju vratiti funkcije lijeve strane tijela. Nakon što je imala moždani udar operisala je tumor na glavi koji je i uzrokovao udar. Sredstava koja su bila potrebna za navedenu operaciju osigurana su iz Fonda solidarnosti, te uz pomoć Udruženja žena Kamičani, te bliže porodice.

Firdesi je potrebna financijska pomoć radi daljnjeg liječenja s ciljem potpunog oporavka.

PORODICA SOFTIĆ

Sudbina Sejada Softića nam je svima dosta poznata. Ovaj čovjek, koji je sada invalid, je bio i ostao izuzetno vrijedan pojedinac. Svojim radom se trudio da porodici obezbjedi uvjete za njihove potrebe i to i u današnje vrijeme čini. Međutim, on sa svojom šestočlanom porodicom živi u tuđoj kući i prije dvije godine je dobio na poklon jurt u Hrnićima da na istom izgradi porodičnu kuću. Donacijama Fonda solidarnosti i drugih pojedinaca on je otpočeo izgradnju objekta, koji je trenutno pod pločom. Za nastavak daljnjih radova on ne posjeduje sredstva, ali se nada pomoći svih onih koji su mu spremni pomoći.

Porodici Softić je potrebna financijska i svaka druga pomoć koja bi im obezbijedila izgradnju porodične kuće.

PORODICA MANDŽUKIĆ

Nakon dulje borbe sa opakom bolešću i smrti u mlađoj životnoj dobi iza Edina Mandžukića ostala je supruga i sin, koji se teško snalaze bez staratelja ovog domaćinstva. Pored svakodnevnih izazova borbe za prosti život ova porodica se u zadnje vrijeme našla u još jednom dodatnom problemu. Naime, u kuću u kojoj žive počela je da se ulijeva voda. Navedeno se dešava zbog nepostojanja izolacije na garaži koja se nalazi uz samu kuću tako da se prilikom oborinskih padavina voda slijeva kroz zid u prostorije u kojima živi ova porodica. Štete koje prouzrokuje ovaj problem su već velike tako da je potrebno spasiti kuću ove porodice od daljnjeg propadanja i sanirati nastalu štetu.

Porodici Mandžukić je potrebna financijska i svaka druga pomoć koja bi im sanirala i spasila porodičnu kuću od oborinskih voda.

POMOĆ SVIM NAVEDENIM PORODICAMA MOŽETE UPALATITI NA BLOKOVE FONDA SOLIDARNOSTI, KOJI SE NALAZE U PROSTORIJAMA MEDŽLISA I KOD SVIH NAŠIH IMAMA, TE PUTEM ŽIRORAČUNA. KOD SVAKE UPLATE JE BITNO NAGLASITI ZA KOGA SE PRILOG UPLAĆUJE ZA ŠTO JE DOVOLJNO NAZNAČITI PREZIME PORODICE.

SPISKOVI DONATORA BIT ĆE, KAO I DO SADA, JAVNO OBJAVLJENI NA WEB PORTALU.

Žiro račun Fonda Solidarnosti je: IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22.

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo