Izdvajamo

 

Danas u Islamskom centru u Kozarcu, upriličena je podjela rješenja o dodjeli pomoći za Jetime, dijeca bez jednog ili oba roditelja, za 2022. godinu. Pomoć je obezbjedio "Fond solidarnosti", a rješenja ispred Fonda, uručio je glavni imam Medžlisa Kozarac, Hfz.Amir ef Mahić.

"Mi smo danas u prilici da našoj jetimskoj djeci, sa područja Kozarca, uručimo rješenje za ovo 2022. godinu, da će oni od "Fonda solidarnosti" primati novčani iznos od 100 KM.u toku cijele godine, kako je to bilo realizirano u protekloj 2021.godini.
Koristim priliku da se zahvalim svim našim donatorima, koji podupiru "Fond solidarnosti", koji su u prošloj godini, a evo i u ovoj godini pomogli da i ova godina bude ispoštovana u pogledu pomoći našoj jetimskoj djeci.
Ove godine smo dodijelili 26 rješenja, a 27. ćemo dodjeliti dok kompletiramo dokumentaciju". Kazao je Hfz.Amir ef Mahić.

 

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.