Izdvajamo

Poštovana braćo!

U srijedu, 20. jula u 11.00 sati u Kompleksu sehidskog mezarja u Kamicanima klanjat ce se kolektivna sehidska dzenaza za ubijene Prijedorcane u minulom ratu. Nazalost, ove godine dzenaza se nece klanjati velikom broju sehida bez obzira sto jos uvijek nismo pronasli i dostojanstveno pokopali vise od hiljadu nase brace i sestara.

Medjutim, bez obzira na broj sehida i na cinjenicu da mozda nikoga od clanova svoje porodice necemo imati priliku pokopati ove godine ipak treba da toga dana budemo dijelom onih koji ce klanjati dzenazu ekshumiranim i identifikovanim sehidima, ma koliko ih bilo. Zbog toga danas ovdje apelujemo da se svi koji smo u mogucnosti toga dana obavezno odazovemo sehidskoj dzenazi u Kamicanima, te da svojim masovnim prisustvom toga dana pokazemo da nismo zaboravili sta se nasem narodu desilo i da cemo se dok smo zivi 20. jula okupljati i sjecati nase proslosti, pa makar niti jednog sehida toga dana ne pokopali, jer to nasi sehidi i njihove porodice zasluzuju.

Neka se Uzviseni Allah smiluje svim nasim sehidima, podari sabura njihovim porodicama, a nas ucvrsti i ohrabri u obiljezavanju i sjecanju na nasu krvavu proslost! AMIN!

Odbor za organizaciju sehidskih dzenaza

citiramo:

U redu, ja sam izdajnik srpstva, a vi svi koji ste ćutali ste izdajnici čovečanstva."