Izdvajamo

Poštovana braćo!

U srijedu, 20. jula u 11.00 sati u Kompleksu sehidskog mezarja u Kamicanima klanjat ce se kolektivna sehidska dzenaza za ubijene Prijedorcane u minulom ratu. Nazalost, ove godine dzenaza se nece klanjati velikom broju sehida bez obzira sto jos uvijek nismo pronasli i dostojanstveno pokopali vise od hiljadu nase brace i sestara.

Medjutim, bez obzira na broj sehida i na cinjenicu da mozda nikoga od clanova svoje porodice necemo imati priliku pokopati ove godine ipak treba da toga dana budemo dijelom onih koji ce klanjati dzenazu ekshumiranim i identifikovanim sehidima, ma koliko ih bilo. Zbog toga danas ovdje apelujemo da se svi koji smo u mogucnosti toga dana obavezno odazovemo sehidskoj dzenazi u Kamicanima, te da svojim masovnim prisustvom toga dana pokazemo da nismo zaboravili sta se nasem narodu desilo i da cemo se dok smo zivi 20. jula okupljati i sjecati nase proslosti, pa makar niti jednog sehida toga dana ne pokopali, jer to nasi sehidi i njihove porodice zasluzuju.

Neka se Uzviseni Allah smiluje svim nasim sehidima, podari sabura njihovim porodicama, a nas ucvrsti i ohrabri u obiljezavanju i sjecanju na nasu krvavu proslost! AMIN!

Odbor za organizaciju sehidskih dzenaza

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni