Izdvajamo

Sinoć, poslije akšam namaza,  omladinci i omladinke u dobi od 15 do 20 godina sa boravkom u Norveškoj, u okviru turneje kroz Bosnu i Hercegovin, stigli su u Kamičane.
Ovo je sedma turneja kroz Bosnu i Hercegovinu, u organizaciji Islamske Zajednice Norveška. Naravno to su mladi koji su porjeklom iz Bosne i Hercegovine, kao i iz Sandžaka.

Ovo je do sada najmnogobrojnija turneja, prvi put idu sa dva autobusa, oko 100 momaka i djevojaka. Cilj turneje je obići najvažnije kulturne, istorijske, sportske centra u BiH i da uče o svom kulturnom istorijskom nasljeđu i na taj nači osnaže svoj identitet. Jučer su bili u Bos.Dubici, sinoć Kamičani i produžili za Banja Luku, a planiraju nastaviti za Bugojno, Mostar, Sarajevo, Srebrenicu...



 Ovdje u Kamičanima su ih dočekali, sa večerom, glavni imam Medžlisa Kozarac Mr.Amir ef Mahić sa omladinom iz Kamičana i svojim kolegama imamima. Tu su bili i mještani Kozarca i Prijedora koji su htjeli da pozdrave svoju unučad i rođake koji su došli u autobusima.

Nijaz-Caja Huremović

https://www.youtube.com/watch?v=De3k35N1v9A

 

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović