Izdvajamo

Danas je održano druženje polaznika mektebske nastave, Medžlis-a IZ Kozarac, a povod je završetak mektebske nastave i početak mjesaca Ramazana. Druženje je bilo u džematu Suhi Brod na sportskim terenima ovog džemata.

 Učešće u mektebskom druženju su uzeli polaznici svih šesnaest kozaračkih mekteba. Ukupno je učestvovalo više od 100 polaznika.
Druženje je organizirano pored mesdžida na Suhom Brodu. Polaznici su imali priliku učestvovati u više sportskih disciplina, među kojima je nogomet, svakako, privukao najviše paženje.

Pored sportskih aktivnosti polaznici su se međusobno družili uz hranu i piće koje je obezbjeđeno od strane Medžlisa IZ Kozarac, dok je pripremi hrane uveliko doprinijeo naš Almir Blažević, vlasnik grila Sahara.

Druženje je okončano dodjelom nagrada i priznanja, te klanjanjem podne namaza.

Nijaz-Caja Huremović

.be">

 

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak