Izdvajamo

U organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Kozarac, noć uoči 24.maja organizovan je doček i iftar za naše sestre iz Kaknja, njih 37 i za sve naše naše koordinatorice i šehidske majke u džematu Kamičani. Pred sami iftar naše sestre Kakanjke su proučile Jasini-Šerif našim kozaračkim šehidima.
U pripremi i obezbjeđivanju sredstava za iftar učestvovale su sve naše koordinatorice na čelu sa glavnom koordinatoricom, Refijom Arifagić, druge džematlinke, Medžlis IZ Kozarac i Jusuf Arifagić, koji je obezbijedio kotlić. Nakon iftara, veoma nadahnuto predavanje održala je muallima Elvedina Plasto iz Kaknja.

Smještaj i konak naših musafira iz Kaknja obezbijedile su naše kozarčanke i time još jednom pokazale svoj merhametluk i gostoljubivost. Sutradan, 24. maja u ranim jutarnjim satima smo zajednički posjetile logor stradanja "Trnopolje" i obišle farmu našeg privrednika Jusufa Arifagića.
Poslije navedenuh posjeta, uputili smo se prema Mutničkoj džamiji gdje smo klanjali podne namaz i priključuli se mirnom mimohodu kroz našu čaršiju prema Šehidskom mezarju u Kamičanima. Stigavši na Sehidsko mezarje, proučen je Jasin pred duše naših šehida, te je nakon toga uslijedilo obraćanje gl.imama mr. Amir ef. Mahića i muftije bihaćkog prof. Hasan ef. Makića, čime je završen još jedan preživljeni dan bolnog sjećanja na stradanja i progon svih naših Kozarčana i Kozarčanki.

Veliko hvala našim majkama i sestrama iz Kaknja koje su došle radi samo jednog razloga a to je radi podrške nama na ovaj, za nas veoma teški dan kada se bude žalosna sjećanja i uspomene na ovaj period. Hvala i svima onima koji su kao i svaki put pomogli u realizaciji iftara, samog dočeka i svima onima koji su obezbijedili sredstva da se realizirano sprovede na najbolji mogući način. Našim šehidima da Allah dž.š. podari šehidske deredže u Džennetu a nama Uputu da budemo uvijek na putu istine i zajedništva.

Refija Arifagić

.be">

 

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak