Izdvajamo

U subotu, 06.10.2018. “Mreža mladih” našeg medžlisa je posjetila Graz. U ranim jutarnjim satima smo se okupili ispred O.Š. Kozarac, gdje smo u 04:30 krenuli prema jednom od najvećih gradova u Austriji.

 

Na licima naše omladine se vidjela radost zbog odlaska na ovu dugoočekivanu ekskurziju.

 

Po ulasku u Austriju, prvo naše odredište je bio grad Seiersberg, tj. Shoping centar u ovom gradu, gdje je naša omladina imala priliku da provede vrijeme u kupovini i nezaboravnom društvu.

 


Na podne namaz, odlazimo u IKC Graz, gdje nas dočekuju vrijedni domaćini ovog džemata: Fikret ef. Fazlić i njegova omladina.

Poslije klanjanja namaza, obratili su nam se imami Fikret ef. Fazlić, i Ajdin ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih MIZ Kozarac. Fikret ef. nam je iskazao dobrodošlicu, i govorio nam o historijatu ovog džemata, a Ajdin ef. se zahvalio domaćinima na toplom gostoprimstvu i pozvao ih da i oni posjete naš lijepi Kozarac. Nakon ručka kojeg su nam priredili naši vrijedni domaćini, obišli smo Centar i izložbu koja je postavljenja u IKC Graz.

 

 Naše nezaboravno druženje je nastavljeno u obilasku znamenitosti grada Graza, a posebno tvrđave Schlossberg, sa čijih se visina vidi cjeokupni grad.

 


Naše druženje je završeno u predakšamsko vrijeme, kada smo se zahvalili našim domaćinima, na prelijepom druženju kojeg su nam priredili i pozvali ih da što u skorije vrijeme i oni nas posjete.

Zahvaljujemo se MIZ Kozarac, koji nam je pomogao u organizaciji ovog divnog putovanja, koje će dugo ostati u sjećanju našoj omladini.

 

Koordinator “Mreže mladih” MIZ Kozarac:

Ajdin ef. Hrnić

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.