Izdvajamo

Danas, 27.10.2018. članice Aktiva žena MIZ Zavidovići, na celu sa koordinatoricom muallimom Azra Đulan Kovačević posjetile su Kozarac i koordinatorice Odjela za brak i porodicu MIZ Kozarac. Po dolasku naše gošće su posjetile Šehidsko mezarje u Kamičanima a zatim nakon klanjanja podne namaza uslijedio je zajednički program Aktiva žena En-Nisa i našeg Aktiva.

 

Na početku je milozvucnim glasem proučila ašere naša koordinatorica, muallima Asmira Beganovic. Zatim je rijeci dobrodoslice uputila koordinatorica Refija Arifagić, te u kratkim crtama predstavila rad našeg Aktiva.

Horovi “En-Nisa” i “Bosna” su svojim prelijepim glasovima, naizmjenicno izvodili ilahije u kojima su svi prisutni uživali.

 

Zahvalnost na gostoprimstvu je iskazala koordinatorica muallima Azra Đulan Kovačević i predstavila dugogodišnji rad Aktiva MIZ Zavidovići.

 

 Veoma lijepo i nadahnuto predavanje je održala prof. Adnana Deari koja je govorila o ulozi žene, kako u porodici tako i u društvu.
Prije samog povratka, zajednički smo posjetili Staru kulu koja je stara tri stoljeća gdje je historijski čas o Kozarcu i njegovim znamenitostimaodržao prof. Amer Memić.

 

 Od srca se zahvaljujemo na ovoj divnoj posjeti moleći Allaha dž.š. da naše sestre iz Zavidovića nagradi te da ovakvih susreta u budućnosti bude još više.

Munira Hrnić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Kozrac

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...