Izdvajamo

Predavanje dr. Aide Bajrektarević
Tema: Djeca i najčeće bolesti kod njih

Danas je u organizaciji Odjela za brak i porodicu MIZ Kozarac, održano predavanje doktorice pedijatrice, Aide Bajrektarević o bolestima djece. Cilj predavanja bio je educirati sve mame o tome koji su najčešći uzroci bolesti kod djece, koji su rani simptomi po kojima se prepoznaje bolest i kako lijeciti iste.

Nakon ovog veoma korisnog predavanja, prisutnima se obratila i prof. Šuhra Terzić, gl.koordinatorica Bihaćkog muftijstva, koja je također održala veoma inspirativan govor o islamskom odgoju djece, kako na najljepši način biti posvećen djeci i tako ispuniti Božiji emanet koji nam je dat.

Molim Allaha dž.š. da nam sačuva našu djecu od iskušenja bolesti i da nam pomogne da ih odgajamo u duhu Islama i na temeljima prakse našeg Poslanika a.s..


Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Kozarac


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo