Izdvajamo

Predavanje dr. Aide Bajrektarević
Tema: Djeca i najčeće bolesti kod njih

Danas je u organizaciji Odjela za brak i porodicu MIZ Kozarac, održano predavanje doktorice pedijatrice, Aide Bajrektarević o bolestima djece. Cilj predavanja bio je educirati sve mame o tome koji su najčešći uzroci bolesti kod djece, koji su rani simptomi po kojima se prepoznaje bolest i kako lijeciti iste.

Nakon ovog veoma korisnog predavanja, prisutnima se obratila i prof. Šuhra Terzić, gl.koordinatorica Bihaćkog muftijstva, koja je također održala veoma inspirativan govor o islamskom odgoju djece, kako na najljepši način biti posvećen djeci i tako ispuniti Božiji emanet koji nam je dat.

Molim Allaha dž.š. da nam sačuva našu djecu od iskušenja bolesti i da nam pomogne da ih odgajamo u duhu Islama i na temeljima prakse našeg Poslanika a.s..


Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Kozarac


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.