Izdvajamo

Juče u petak 17.05.2019, prostorijama udruženja žena "Kamičani 2015" su pripremile  zajednički iftar za članice ovog udruženja kao i goste. Prostor je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Vrijedne članice ovog udruženja su na najbolji i najljepši način priredile super druženje koje i priliči ovom činu mjeseca ramazana a to je ramazanski iftar. Udruženje je obezbijedilo i prostoriju za klanjanje akšam namaza.

Bila je ovo topla i lijepa večer kako bi se žene zbližile i družile, a kako to samo žene ovog udruženje znaju i umiju. Inače ovo udruženje je jedno od najaktivnijih udruženja u našem kraju i ističu se mnogim aktivnostima što svojim predviđenim aktivnostima što uključivanjem i podrškom drugim skupovima našeg kraja.

Hrane je bilo u izobilju, a sve su to pripremile članice udruženja.

Najveća vrijednost ovog udruženja jesu njene članice koje ne žale vrijeme i sredstva kako bi bili korisne svojoj lokalnoj zajednici. Zato treba im dati podršku u njihovom radu kako bi još kvalitetnije radile predviđene svoje projekte a za boljitak našeg kraja.

Nijaz-Caja Huremović

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.