Izdvajamo

Sinoć se posebna ramazanska atmosfera osjetila i na zajedničkom iftaru džematlija džemata Mujkanovići. Ovo je prvi zajednički iftar u dvorištu džamije u Mujkanovićima  na kome je bilo prisutno oko 80 džematlija.
Organizacija zajedničkog iftara u džematu Mujkanovići bila je na najvišem nivou i sve je proteklo u najboljem redu.

Ovo je prvi džematsji iftar u džematu Mujkanovići i došlo je dosta vjernika ovog džemata kako bi zajednički iftarili i kroz druženje i molitve pokazali odanost i ljubav prema Gospodaru i svoju privrženost vjerskoj zajednici.
Ovakva druženja djeluju poticajno na vjerničku populaciju što rezultira jačanjem imanske energije i razvijanjem svijesti o Uzvišenom Allahu, dž.š., i Njegovim neizmjernim blagodatima.

Imam džemata Mujkanovići, Ahmed ef Smolo se zahvalio, svim džematlijama ma gdje bili, a koji su finansirali, ili na bilo koji način pomogli ovaj iftar. Posebna zahvalnost ide džematlijama koji žive u drugim državama (dijaspora), a pomogli su svojim novčanim prilozima, da ovaj iftar protekne u najboljem svijetlu.

Nijaz-Caja Huremović

 

 

 

 

 


Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.