Izdvajamo

Sinoć se posebna ramazanska atmosfera osjetila i na zajedničkom iftaru džematlija džemata Mujkanovići. Ovo je prvi zajednički iftar u dvorištu džamije u Mujkanovićima  na kome je bilo prisutno oko 80 džematlija.
Organizacija zajedničkog iftara u džematu Mujkanovići bila je na najvišem nivou i sve je proteklo u najboljem redu.

Ovo je prvi džematsji iftar u džematu Mujkanovići i došlo je dosta vjernika ovog džemata kako bi zajednički iftarili i kroz druženje i molitve pokazali odanost i ljubav prema Gospodaru i svoju privrženost vjerskoj zajednici.
Ovakva druženja djeluju poticajno na vjerničku populaciju što rezultira jačanjem imanske energije i razvijanjem svijesti o Uzvišenom Allahu, dž.š., i Njegovim neizmjernim blagodatima.

Imam džemata Mujkanovići, Ahmed ef Smolo se zahvalio, svim džematlijama ma gdje bili, a koji su finansirali, ili na bilo koji način pomogli ovaj iftar. Posebna zahvalnost ide džematlijama koji žive u drugim državama (dijaspora), a pomogli su svojim novčanim prilozima, da ovaj iftar protekne u najboljem svijetlu.

Nijaz-Caja Huremović

 

 

 

 

 


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic