Izdvajamo

U ime Allaha Milostivog Samilosnog!

Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova. Salavat i selam neka su na našeg miljenika i poslanika Muhammeda, njegov rod i ashabe. Molimo Uzvišenog Allaha da se smiluje našim šehidima. Amin!

Draga braćo i sestre,
Allah dž.š. nas je počastio da dočekamo mubarek bajramske dane, kao što nas je počastio vjerom islamom, ljepotama ramazana i posta, te nebrojenim blagodatima, neka Mu je zahvalnost naša na svemu čime nas časti. Darujući nas ramazanom podučio nas je našim mogućnostima. Posteći uvijedli smo da se možemo odreći onoga što nam je zabranjenim učinjeno, dok smo u povećanom broju ibadeta u mjesecu ramazanu uvidjeli našu sposobnost da činimo još više. Rukovodeći se tim blagoslovljenim ramazanskim iskustvom trudimo se da se i u ostatku našeg života odreknemo onoga što nam je zabranjenim učinjeno, te da svoju svakodnevnicu sa još više dobrih dijela obogatimo. Neka nam takve teženje budu, a Allah dž.š. neka nas pomogne da na njima ustrajemo.
Želeći vam čestitati nastupajuće bajramske dane želim vam svima

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Uz dove da se Uzvišeni Allah svima nama smiluje, ibadete nam primi, a grijehe oprosti, te da nam stanje na bolje popravi, a svakog zla zaštiti. Amin!

Glavni imam:
Hafiz Amir-ef. Mahić

medzliskozarac.ba


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).