Izdvajamo

Uzvišeni Allah dž.š. kaže: „Ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva, kao da je svim ljudima život sačuvao.“ (Kur'an, 5:32)

OBAVIJEST O VANREDNIM MJERAMA ZBOG PANDEMIJE KORONA VIRUSA

Poštovane džematlije,

Obavještavamo vas da shodno Instrukciji reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića i nadležnih državnih organa do daljnjeg će u našim džematima biti na snazi vanredne mjere predostrožnosti u pogledu suzbijanja širenja korona virusa kako na dalje slijedi:

1.U našim džamijama i mesdžidima se neće obavljati dnevni namazi niti džuma namaz. Svi ovi objekti će biti zaključani tokom dana i noći. U džamijama i mesdžidima će imami učiti ezane i sami obavljati redovne namaze. Džematlije će svoje redovne namaze obavljati kod svojih kuća, dok će muškarci umjesto džuma namaza kod kuće klanjati podne namaz.

2. Sve vanredne vjerske aktivnosti u našim džematima se otkazuju i ne mogu se organizirati. U slučaju potrebe za organizacijom dženaze ista će se obaviti u krugu najuže porodice i džematskog imama bez ikakvih dodatnih i dugotrajnijih okupljanja.

3. U slučaju potrebe za bilo kojom vrstom pomoći našim džematlijama će biti na usluzi tim Mreže mladih i džematski imami Medžlisa IZ-e Kozarac. Kontakt telefon: Ajdin-ef. Hrnić: 062/547-670.

4. Džematlije se pozivaju da pojačaju svoj lični ibadet u svojim kućama i u krugu svojih porodica, da do krajnje mjere budu oprezni i obazrivi u aktuelnim okolnostima, te da svojim postupcima budu na korist sebi, svojoj porodici i Zajednici.

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.