Izdvajamo

 

Centar za dijasporu "Mreža" danas su podjelili paketiće polaznicima mektebske nastave Medžlis Kozarac. Danas je podjeljeno 100 paketića, 60 u džematu Kamičani i 40 u Mutniku za dijecu iz džemata: Mutnik-Stari grad. Dera, Kalata, Udruženi džemati Srednji Jakupovići-Hadžići-Kevljani, Brđani i Alići-Softići.
Ovu Akciju podržavaju načelnici opština iz Federacije BiH i 15 džemata iz dijaspore. Za Kozarac, ovu akciju su, finansiski podržali odbornici u gradskoj skupšini, Almasa Mušić i Mesud Trnjanin te Muris Čirkić delegat u vijeću narod u RS.
Adis Tanović Koordinator centra za dijasporu Mreža je obećao, u narednih par dana još 100 paketića za djecu koja nisu bili obuhvaćani današnjom podjelom paketića.

Nijaz-Caja Huremović

 

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.