Izdvajamo

 

Poštovani vjernici i čestite vjernice,

Allahovom voljom i milošću počašćeni smo što smo dočekali još jedan mubarek ramazan u našim životima. Ovo je naš mjesec, mjesec ummeta našeg voljenog Resulullaha, alejhisselam, mjesec neizmjerne Allahove milosti, mnoštva Njegovih blagodati.

Duše vjernika u ovome mjesecu osjete polet za plemenitim djelima i bivaju nadahnute dobročinstvom više nego bilo u kojem drugom vremenu u toku godine. U svemu tome se ogleda ljubav našeg Gospodara Allaha dž.š. spram nas, Njegovih ništavnih i griješnih robova. Uzvišeni Allah nas ljubavlju Svojom časti, njome nas podupire i štiti, i njoj nas poziva. Stoga, prihvatimo se tog veličanstvenog zova našeg Gospodara. Iskoristimo ovu veličanstvenu priliku da očistimo naša srca od nagomilanih grijeha, da uljepšamo svoju vanjštinu i nutrinu pred našim Gospodarom, da se trajno obogatimo i vječno sretni postanemo. „Pa pohitite Allahu vi!“ (Ez-Zarijjat, 50). Pohitite učiniti što više dobra, a svih zala se klonite. Potrudimo se svi zajedno na Putu dobra kao da nam je ovo posljednji ramazan u životima našim. Potrudimo se zarad dobra nas i naših najmilijih da što plemenitiji i čestitiji budemo. Potrudimo se i iskoristimo blagoslovljene dane i noći mubarek ramazana.

 

Pozivajući vas dobru i moleći vas da se lošeg suzdržite čestitam vam mjesec ramazan sa dovom da nas sviju Uzvišeni Allah počati milošću, ljubavlju i oprostom, te da tim istim ljepotama obuhvati i duše naših plemenitih roditelja i predaka.

 

Ramazan mubarek olsun!

Glavni imam:

Hafiz Amir-ef. Mahić

Neumitno se bliži dan kada će Vam postaviti pitanje: “Tata, gdje si ti bio kada su ubijali djecu po Prijedoru?”

Fikret Bačić