Izdvajamo

 

U subotu, 27.11.2021.godine, članovi Mreže mladih su posjetili Suadu Hodžić, suprugu rahm. Fikreta Hodžića, koji je ubijen 09. jula 1992. god. u dvorištu svoje kuće gdje je i izgrađeno spomen obilježje koje podsjeća na ovog velikana, prvaka bodybuildinga.
U njenoj pratnji posjetili smo Spomen sobu posvećenu životu i djelu rahm. Fikreta Hodžića, u kojoj su izloženi njegove slike, pehari, medalje kao i sve druge uspomene koje podsjećaju na njega.

Suada nam je veoma dirljivo pričala o njegovom životu a ono što ga je posebno krasilo jeste bio njegov smijeh, zbog kojeg je i dobio nadimak “Bilder sa osmijehom”.
Na kraju smo joj se zahvalili na izdvojenom vremenu i lijepom dočeku, i u ime Mreže mladih uručili joj hediju, te zamolili Uzvišenog Allaha da joj podari sabura, a njenom suprugu i sinu podari džennet.

Nakon toga smo posjetili Spomen obilježje u Kozarcu, gdje smo odali počast svim žrtvama Kozarca a zatim Šehidsko mezarje u Kamičanima, gdje smo se fatihom sjetili svih naših šehida i zamolili Allaha dž.š. da našu domovinu Bosnu i Hercegovinu učini postojanom do Sudnjega dana.
Amin!

Ajdin ef Hrnić

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.