Izdvajamo

 

Danas,10. aprila/9. dan ramazana, u organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Kozarac glavni imam, hafiz Amir-ef. Mahić, održao je predavanje za žene na temu: "Žene i propisi ramazana".

Predavanju je prisustvovao veliki broj naših majki i sestara iz svih naših kozaračkih džemata.
Prisutne majke i sestre su iskazale veliko zadovoljstvo zbog organiziranja ovog predavanja u ambijentu Islamskog kulturnog centra Kozarac. Osim toga izrazile su samo riječi hvale za odabranu temu i iskazale oduševljenje za način izlaganja iste od strane predavača, te mu se najsrdačnije zahvalile za isto.
Nakon predavanja od strane koordinatorice Odjela za brak i porodicu, gosp. Refije Arifagić, najavljeno je sljedeće predavanje koje će se održati naredne nedjelje u Šehidskoj džamiji Kamičani nakon podne namaza sa temom: "Žene i ramazanske blagodati", koje će izlagati mr. Šuhra Terzić, koordinatorica Odjela za nivo Muftijstva bihaćkog.

Medžlis Islamske zajednice Kozarac

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.