Izdvajamo

 

Draga braćo, poštovane majke i sestre,poštovani postači!
Evo nakon 30 dana s posebnom radošću dočekujemo bajram koji nam dolazi kao nagrada, kruna i bereket mjeseca Ramazana i naših sveukupnih odricanja. Svaki postač iz Ramazana trebao je izići bogobojazniji, strpljiviji, darežljiviji i smireniji.

Bajram je najradosniji dan u tradiciji muslimana. Bajram je prilika da se zavađeni izmire, jedni sa drugima halale tj. oproste svoje međusobne hakove. Također moramo pokazati svoju solidarnost u ovom teškom vremenu u kojem živimo i sa drugima članovima našeg društva, našim bolesnim, starijim i siromašnim.

Svim muslimanima i muslimankama želim sretne i berićetne bajramske dane, da ih provedete sa svojim najmilijima, rodbinom, komšijama i prijateljima.

U ime Medžlisa IZ-e Prijedor želim vam svima čestitati nastupajuće dane Bajrama riječima;

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.
Glavni imam
Medžlisa IZ Prijedor
Benjamin ef.Hodžić

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.