Izdvajamo

Uspješno je završena prva faza Rijasetovog projekta na nivou medzlisa Kozarac „edukacija djece o rizicima na internetu“

Uz nesebičnu podršku direktora Mirzeta Mujčića i njegovih saradnika iz osnovne škole „Kozarac“ u Kozarcu završena je prva faza projekta koji je započet od strane Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na nivou medžlisa Kozarac. Edukator Emil ef. Velic je održao radionice o rizicima na internetu sa 6,7 i 8 razedima naše škole. Iz njegovog zapažanja se vidi da su dijeca imala veliki interes za ovom temom jer skoro sva dijeca koriste internet te imaju veliko znanje iz te oblasti.

Cilj radionica je bio da se ukaže na rizike koji postoje dok  se koristi internet te praktično pokazivanje kako da se zaštitimo. Kroz grupni rad i video sadržaj djeca su imala priliku da čuju i vide koliko ima opasnosti o kojima do tada nisu razmišljali. U nastavku ovog projekta tema će biti međuvršnjačko nasilje te nasilje preko interneta(cyber nasilje).
Također održat će se i radionice za roditelje u kojima će se pokušati roditeljima ukazati na rizike te kako da preventivno dijeluju kako bi zastitili svoju dijecu.

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....